Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 26-01-2010

Verkeerscontroles in Zuidwest Drenthe

ZUIDWEST DRENTHE Politie Drenthe heeft maandag een algemene verkeerscontrole gehouden Zuidwest Drenthe. Bestuurders op verschillende plaatsen in de regio werden deze avond gecontroleerd. Er werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol, het dragen van de gordel en helm, snelheid en het rijden door rood licht.

Rood licht

Op de Schutstraat in Hoogeveen werd het verkeer gecontroleerd op het rijden door rood licht. 13 bestuurders negeerden hier het rode verkeerslicht. Bij verdere controle in Zuidwest Drenthe werden drie bestuurders bekeurd omdat zij niet handsfree aan het bellen waren. Eén bestuurder reed onderverzekerd rond en een andere bestuurder bleef links rijden waar dat niet was toegestaan. Twee bestuurders hadden een parkeerverbod genegeerd en zes bestuurders zijn bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Informatie Gestuurde Verkeerstoezicht

Sinds 1 januari 2008 heeft Politie Drenthe de werkwijze van verkeershandhaving aangescherpt onder de noemer Informatie Gestuurde Verkeerstoezicht (IGVT). Politie Drenthe heeft in samenwerking met de Provincie Drenthe destijds onderzoek gedaan naar de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Hierop heeft Politie Drenthe een nieuwe werkwijze rondom verkeershandhaving ontwikkeld.

Geselecteerde wegen

De surveillance methode heeft een vaste structuur. Dit wil zeggen dat de aanwezigheid op de weg en de duur van die aanwezigheid niet op toeval berust. De nieuwe methode (IGVT) zorgt er voor dat elke dag op willekeurige tijdstippen en plaatsen een politiepatrouille werkend op een aangewezen weg aanwezig is en wordt toegepast op de geselecteerde wegen. Dit systeem is aangepast aan de analyse van Drentse wegen. De focus tijdens de surveillance ligt op de meest gevaarlijke wegvakken.

Aanhouding voor winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft maandagochtend een 31-jarige man uit Meppel aangehouden bij een supermarkt aan Het Vledder voor winkeldiefstal. De man had een deel van zijn boodschappen niet betaald. De man werd op het politiebureau verhoord. De man werd met een dagvaarding heengezonden. De man heeft de boodschappen alsnog betaald. (2010005050)

Huiselijk geweld

BEILEN De politie heeft maandagmiddag een 51-jarige man uit Beilen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (2010005179)

Met de auto op de kop

DARP Zondagmiddag is op de Busselterweg een personenauto van de weg geraakt en op de kop in de sloot terecht gekomen. Ter plekke troffen agenten de bestuurder niet aan. De identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend. De auto moest worden afgesleept. (2010005195)

Politie treft urn aan

EMMEN De politie heeft maandagochtend bij een flat aan de Laan van de Iemenhees een urn aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de urn. De urn is overgebracht naar het politiebureau aan het Westeind. De eigenaar kan zich bij de politie in Emmen melden of in contact komen met de politie via 0900 88 44. (2010005133)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.