Millenniumdoelstellingen behaald in het jaar 2055

26/01/2010 10:50

Brighter World / Dif Books B.V.

Wereldrampen, een opgewarmde aarde, landen die onder water verdwijnen, pandemieën, het zijn doembeelden die ons dagelijks worden voorgeschoteld. The Inconvenient Truth, The Age of Stupid voorspellen niet veel goeds. Maar is de mens echt gedoemd om uit te sterven? Of is ons soort juist zo intelligent, innovatief en sociaal dat al die wereldproblemen in de komende 45 jaar allemaal worden opgelost?

Sinds kort hangt de Millenniumtimes op stations en in Abri's. Een kijkje in de toekomst dat een wat minder somber beeld geeft van de toekomst. Een wereld waarin het hongerprobleem is opgelost. De energievoorziening is veilig gesteld ondanks het opraken van de olie. Een wereld waarin iedereen gezondheidszorg en onderwijs kan genieten en waar de welvaart op een eerlijke manier wordt verdeeld.

De makers van Millenniumtimes willen de discussie losmaken over de haalbaarheid van de millenniumdoelen. Deze acht doelstellingen die door wereldleiders in 2000 werden afgesproken en voor 2015 bereikt moeten worden, zijn de opmaat voor het realiseren van een rechtvaardige maatschappij waarin kindersterfte, malaria, HIV en AIDS, vrouwonderdrukking, honger, armoede, plundering van de aarde niet meer zal bestaan.

Op de website is een virtueel debat aan het ontstaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.hetjaar2055.nl


Noot voor de redactie:

========