ISSO


PERSBERICHT 26januari2010

Reflecterende vloerfolies in de Databank `Gecontroleerde gelijkwaardigheidverklaringen'

Om meer vat te krijgen op de kwaliteitsverklaringen en gelijkwaardigheidverklaringen ten behoeve van de Energielabelsystematiek voor bestaande bouw en de EPC- berekeningen voor nieuwbouw is door ISSO in samenwerking met NEN een databank ontwikkeld. In deze databank worden door een onafhankelijk College gecontroleerde kwaliteitsverklaringen en gelijkwaardigheidverklaringen opgenomen.

De eerste gecontroleerde kwaliteitsverklaring in Databank Begin januari 2010 is er door de commissie: 351 074 04 `Thermische isolatie' van NEN een notitie opgesteld. In deze notitie is aangegeven wat de nieuwe Rc-waarde van horizontale systemen met reflecterende folies van de firma Tonzon in de NEN 1068 gaat worden. Op basis van deze notitie heeft het College Verklaring besloten om deze herziene Rc-waarde voor deze materialen op te nemen in de databank met verklaringen. Voor horizontaal reflecterende foliesystemen van het merk Tonzon gelden nu de volgende waarden: a) 2 reflecterende folies met afgesloten niet geventileerde tussenliggendeluchtlaagRc = 2,7 (m2.W)/K;
b) 3 reflecterende folies met afgesloten niet geventileerde tussenliggende luchtlagen (Thermoskussens® ) Rc = 3,8 (m2.W)/K.

Indien in een woning en/of utiliteitsgebouwen deze horizontaal reflecterende vloerfolies aanwezig zijn mag de EPA-adviseur met de hierboven gegeven Rc-waarde rekenen.

Meer informatie
De databank met gecontroleerde verklaringen is te vinden op de website van ISSO, www.isso.nl/actueel/informatie-epa/