Zie ook Duurzaam vervoer naar conferentiecentra Heuvelrug
Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Duurzaam vervoer naar conferentiecentra Heuvelrug

Ondertekening samenwerking duurzaam vervoer heuvelrug

Maandag is de overeenkomst getekend tussen de stichting Groen Centraal en taxibedrijf Besseling. Stichting Groen Centraal is een samenwerkingsverband tussen de grote conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug.
Deze centra zijn per 1 mei bereikbaar via station Driebergen-Zeist met taxibussen die op biogas rijden. Dit aardgas wordt volledig gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2 neutraal is. Voor zover bekend heeft de Utrechtse Heuvelrug hiermee de primeur in Nederland met duurzaam vervoer naar conferentiecentra toe.
De gemeente draagt aan dit project bij door een taxistandplaats ter beschikking te stellen op station Driebergen-Zeist. Daar vandaan worden de gasten naar de verschillende locaties gebracht. De gemeente kent grote verkeersstromen. Door de inzet van de bussen wordt niet alleen de CO2-uitstoot teruggedrongen, maar wordt ook het verkeer gereduceerd op de hoofdwegen binnen de gemeente.

Op de foto's van links naar rechts:
Samenwerking Duurzaam Vervoer: Edwin Besseling (Taxibedrijf Bestax), Ralph Klaare (Centraal Groen), wethouder Jankees Salverda (gemeente Utrechtse Heuvelrug), Roberto Mascini (Centraal Groen).