Gemeente Geldermalsen

Warm welkom


1.650,- euro subsidie voor huiseigenaren die investeren in energiezuinigheid.
EUR1.650,- subsidie voor energiezuinig verbouwen

Huiseigenaren uit het Rivierenland die investeren in de energiezuinigheid van hun woning, kunnen hiervoor EUR1.650.-subsidie krijgen door deel te nemen aan het project Warm Welkom in Rivierenland.

Eerst gold de subsidieregeling alleen voor verhuizers, nu is de subsidie ook beschikbaar voor mensen die in hun eigen woning blijven maar deze wel verbeteren. Met het besluit hopen de gemeenten in het Rivierenland nog meer huiseigenaren te bewegen maatregelen te nemen om de energiezuinigheid van hun woning te vergroten.

Energiebesparing loont. Uit de adviezen die aan de eerste 22 deelnemers aan het project zijn verstrekt, blijkt dat huiseigenaren gemiddeld ongeveer EUR6.500,- moeten investeren om hun woning 30% energiezuiniger te maken. Daarvan krijgen zij van hun gemeente EUR1.650,- terug als subsidie. De resterende investering verdienen zij gemiddeld tussen 3 tot 8 jaar terug doordat hun energierekening fors daalt. Uit het project blijkt dat vooral investeringen in spouwmuurisolatie, dubbel glas en een nieuwe ketel zich snel terugverdienen.

Advies op maat

Deelnemers aan Warm Welkom in Rivierenland krijgen tegen een vergoeding van 50 euro (die zij overigens terug kunnen krijgen via de landelijke subsidieregeling maatwerkadviezen) een uitgebreid advies over zinvolle en kosteneffectieve energiebesparende maatregelen. De adviezen worden in opdracht van de gemeenten uitgevoerd door Nuon Energie Advies. Deelnemers blijken hierover erg tevreden. De adviseurs worden als zeer deskundig beoordeeld en nemen ruim de tijd om samen met huiseigenaren de gehele woning door te lopen en hen te wijzen op zinvolle energiebesparende maatregelen. Desgewenst kunnen huiseigenaren de maatregelen ook direct laten uitvoeren via Nuon. De adviseur wijst hen op deze mogelijkheden. Deelnemers waarderen de rol van de adviseur en de goede en onafhankelijke wijze waarop hij hen adviseert over de uitvoering van maatregelen.

Interesse?

Huiseigenaren die geĂŻnteresseerd zijn in het treffen van energiebesparende maatregelen en in aanmerking willen komen voor de subsidie kunnen voor meer informatie terecht op www.warmwelkominrivierenland/ of contact opnemen met Marc Bijlsma van Regio Rivierenland of het Warm Welkom loket (020-597 44 55).

Warm welkom in Rivierenland is een initiatief van negen gemeenten in het Rivierenland, de provincie Gelderland, Nuon, Rabobank en het nationale energiebesparingprogramma voor bestaande woningen Meer Met Minder. Met het project willen de partijen huiseigenaren stimuleren en ondersteunen bij het treffen van energiebesparende maatregelen. Huiseigenaren die aan het project deelnemen krijgen tegen een vergoeding van EUR50,- een uitgebreid advies over zinvolle en kosteneffectieve energiebesparende maatregelen. Als zij maatregelen treffen die leiden tot een energiebesparing van 30% krijgen zij van de gemeenten EUR1.650,- subsidie.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258