Gemeente Midden Delftland


Samenwerkingsovereenkomst Antidiscriminatievoorziening

Inwoners van Midden-Delfland kunnen discriminatie vanaf nu melden bij Bureau Discriminatiezaken. Op 20 januari 2010 is de samenwerkingsovereenkomst tussen directeur Gert-Jan Ankoné van Bureau Discriminatiezaken en wethouder Tineke van Nimwegen van de gemeente Midden-Delfland ondertekend. De gemeente verwacht met de nieuwe voorziening de drempel om discriminatie te melden voor haar inwoners te verlagen.

Door de invoering van de Wet Gemeentelijke
Antidiscriminatievoorzieningen zijn gemeenten verplicht om een voorziening te hebben waar burgers terecht kunnen met vragen of klachten rond discriminatie. Het aansluiten bij een al bestaande regionale antidiscriminatievoorziening is, vanuit het oogpunt van het efficiënt inzetten van de beschikbare middelen, een voor de hand liggende optie.

Het Bureau Discriminatiezaken heeft in de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgebouwd ten aanzien van het verlenen van advies en bijstand aan burgers met klachten over discriminatie. Daarnaast wordt informatie, (beleids)advies en ondersteuning gegeven aan individuen en organisaties over de aanpak van discriminatie en het bevorderen van gelijke behandeling.

Hoe kunt u discriminatie melden?
Discriminatie op grond van ras, geslacht, godsdienst, politieke overtuiging, leeftijd of sexuele geaardheid is verboden. Dit verbod op discriminatie is vastgelegd in art 1 van de Grondwet. Heeft u het gevoel bedoeld of onbedoeld geconfronteerd te zijn met ongelijke behandeling of heeft u ervaringen met discriminatie? Dan kunt u het Bureau Discriminatiezaken inschakelen. De behandeling van klachten gebeurt altijd vertrouwelijk. Alle mogelijk te nemen stappen worden tevoren besproken; het bureau heeft hierin een adviserende rol. In overleg met u wordt de beste oplossing gekozen.

Klachten kunt u via de website, telefonisch of schriftelijk melden. Gegevens Bureau Discriminatiezaken:
Postadres: Postbus 273
2501 CG Den Haag

Telefoonnummer: 0800 321 86 86 (gratis)
E-mailadres: bureau@discriminatiezaken.nl

Website: www.discriminatiezaken.nl

Â