Gemeente Cromstrijen


Nieuwe OV-chipkaart voor 1 euro

(26-01-2010)

Ter introductie van de OV-chipkaart kost het nieuwe vervoersbewijs van 1 februari tot 1 april slechts 1 euro. De kaart is tijdens de actieperiode aan te vragen via een speciale actiewebsite: www.1eurochipkaart.nl.

De OV-chipkaart is het nieuwe betaalmiddel voor het openbaar vervoer. In de hele provincie Zuid-Holland kan iedereen vanaf dit moment de kaart gebruiken in trein, tram, bus en metro. Het gaat hier om het reizen op saldo, ter vervanging van de strippenkaart. De OV-chipkaart wordt stapsgewijs ingevoerd. Voorlopig blijft het nog mogelijk om met de nationale 'papieren' vervoersbewijzen (strippenkaart en sterabonnement) te reizen.

Naar verwachting zal in het najaar van 2010 de strippenkaart in Haaglanden en Zuid-Holland op het zelfde moment worden afgeschaft. De provincie Zuid-Holland en het Stadsgewest Haaglanden willen haar inwoners alvast kennis laten maken met de OV-chipkaart en starten met een actie waarbij een persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen voor 1 euro kan worden aangevraagd. De actieperiode start 1 februari en loopt tot 1 april 2010 en zo lang de voorraad strekt.