Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Vrijwilligersspeld voor Leendert van t Hof

Dagelijks Bestuurder Nurten Karisli reikte vrijdag 22 januari de Vrijwilligersspeld uit

Dagelijks Bestuurder Nurten Karisli reikte vrijdag 22 januari de Vrijwilligersspeld IJsselmonde uit aan de heer Leendert van t Hof tijdens het jaarlijkse etentje van Huurders Platform Lombardijen.

De heer Leendert van t Hof was gedurende twintig jaar lid van de Beheerscommissie van het Wijkgebouw thans LCC.

Voorts heeft hij zich gedurende vijftien jaar ingespannen om de Spinozaweg tot een trefpunt van de wijk te maken, door de organisatie van tal van activiteiten. Zo zijn het kerstfeest, de Sint en kinderactiviteiten aan de Spinozaweg jarenlang door hem geregeld.

De heer Van t Hof heeft op dit moment zitting in het bestuur van Huurders Platform Lombardijen.

De inzet van vrijwilligers onderstreept hoe de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) leeft in IJsselmonde en daar is bestuurder Karisli uitermate trots op. De Wmo sluit naadloos aan bij het deelgemeentelijke welzijnsbeleid. En met dat welzijnsbeleid wil de deelgemeente bereiken dat inwoners van IJsselmonde zo lang en zo veel mogelijk meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld door de kracht en de mogelijkheden van mensen te bevorderen en te ondersteunen en praktisch gebruik te maken van netwerken waar mensen deel van uit maken. De heer Van t Hof geeft als vrijwilliger op een geweldige manier invulling aan de Wmo in IJsselmonde.

Vrijwilligersspeld IJsselmonde
De vrijwilligersspeld bestaat sinds 1998 en is bedoeld om mensen die jarenlang als vrijwilliger actief zijn bij een organisatie/instelling of vereniging in IJsselmonde op een officiële manier te bedanken. De vrijwilligersspeld moet door het bestuur van de organisatie waar de vrijwilliger actief is schriftelijk worden aangevraagd bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde. De vrijwilliger moet minimaal 15 jaar actief zijn bij die organisatie/instelling of vereniging.