Deelgemeente Osdorp Amsterdam



---

Hulde voor actieve Osdorpers

26 januari 2010

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadskantoor, heeft wethouder Marjo Teuling, samen met andere bestuurders de adoptanten van een afvalbak in het zonnetje gezet.

Sinds drie jaar kent Osdorp adoptanten van een afvalbak: bewoners die zorgen voor de plek rondom één of meerdere ondergrondse containers. Ze ruimen zwerfvuil rond de container(s) op als andere bewoners uit hun buurt niet de moeite hebben genomen om hun afval gewoon netjes in de container te gooien; en bellen 0800 265 8980 als de container vol is of er grof vuil is neergezet.

Hulde!

Dankzij hun inzet zien een aantal containers in Osdorp er altijd spic en span uit. Een groeiend aantal, want het aantal `afvaladoptanten' groeit gestaag. Waren er drie jaar geleden nog maar 15 mensen, op dit moment kent Osdorp meer dan 50 bewoners, die zich op deze wijze inzetten voor een schone buurt. "Bewoners, waar we ontzettend blij mee zijn", sprak wethouder Teuling.

Om die blijheid te tonen organiseerde het stadsdeel een klein feestje, met speeches, muziek, taart en voor iedere `afvaladoptant' een bloemetje en een cadeaubon.

Fluitje van een cent

"Leuk om ook de andere mensen te ontmoeten", sprak een van de aanwezigen. " En natuurlijk ook om even in het zonnetje gezet te worden. Zoveel werk is het helemaal niet, hoor. Die containers staan zowat voor mijn deur, het is een kleine moeite om gewoon even elke dag iets op te ruimen. Fluitje van een cent. Maar het geeft een goed gevoel. Niemand vindt het toch leuk om tegen rotzooi aan te kijken?"

Welkom

Is er ook in uw directe omgeving een ondergrondse containerplek, waar u best voor wilt zorgen? U bent van harte welkom! Vanzelfsprekend zorgt het stadsdeelkantoor voor schoonmaakmateriaal en ondersteuning. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Klaas Kooistra, beleidsmedewerker Afval, 020 518 0705. Mailen kan ook: kkooistra@osdorp.amsterdam.nl

Marjo met afvaladoptanten

---