Gemeente Urk

Winnaars Flevolandse sportverkiezingen 2009

Tijdens de spetterende Flevolandse Sportverkiezingen van 2009 zijn op maandag 25 januari in de Agora te Lelystad de sportman, de sportvrouw, het sporttalent, de sporter met een handicap, de sportploeg, de amateursportman en vrouw en amateursportploeg van Flevoland 2009 gehuldigd.

Onder toeziend oog van vele ex-olympiërs van binnen en buiten Flevoland werden de prijzen verdeeld. Dione de Graaff had de presentatie in handen. De afgelopen twee maanden kon er door de bewoners van Flevoland gestemd worden op de genomineerden via de website Sportief Flevoland.nl. Die stemmen, samen met de stemmen van de Flevolandse Sportpers en de Topsportpashouders van Flevoland, gaven uiteindelijk de volgende uitslag.

Â

Sportman van Flevoland 2009 is atletiekman Gregory Sedoc uit Almere. Sportvrouw van Flevoland 2009 is turnster Céline van Gerner. De jonge atletiekbelofte Corinne Nugter is Sporttalent van Flevoland 2009. Met de titel van Sportploeg ging het eerste herenteam van de Almere Magpies aan de haal. De titel Amateursportman van het jaar ging naar wakeboarder Mike Ketellapper en Amateursportvrouw werd de Karateka Priscilla Baak. De Amateursportploeg van 2009 is het American Footballteam van de Flevo Phantoms en Sporter met een beperking is badmintonner Marcel Smouter.

Â

De winnaars ontvingen een fraai beeld van kunstenaar Frans van der Ven en een cheque uit handen van gedeputeerde John Bos. Ook alle winnaars van de gemeentelijke verkiezingen werden door Gedeputeerde John Bos in het zonnetje gezet en ontvingen een speciale gravure. De avond werd georganiseerd door Sportservice Flevoland in opdracht van de provincie Flevoland. Het was weer een geslaagde sportavond in de Agora.