Gemeente Westvoorne


Herinrichting Hoogvlietlaan

Vanuit het gemeentelijke verkeersveiligheidsplan worden op een aantal 50 km/uur wegen binnen de bebouwde kom fiets suggestiestroken aan weerszijden van de rijbaan aangebracht. Op de Hoogvlietlaan staat dit voor dit jaar gepland.

Bij deze werkzaamheden wordt ook over de gehele lengte van de Hoogvlietlaan de asfalttoplaag van de rijbaan vervangen. Op het gedeelte vanaf het Kolpapad tot de Middeldijk worden rode fiets suggestiestroken met belijning aangebracht, dit weggedeelte bevindt zich buiten de 30 km/uur zone. In de 30 km/uur zone, het gedeelte van de Dwarsweg tot het Kolpapad, wordt alleen belijning aangebracht.

Â

Door het aanbrengen van fietsstroken op de rijbaan is het niet meer toegestaan op de rijbaan te parkeren. Om het parkeren mogelijk te maken worden er parkeervakken in de berm aangelegd. Het aanleggen van parkeervakken in de berm is toegestaan mits hiervoor een bestemmingsplanprocedure wordt doorlopen. De wijziging wordt in de lopende bestemmingsplanprocedure Rockanje dorp meegenomen.

Â

Er is een onderzoek naar de kwaliteit van de bomen uitgevoerd. Daarbij is ook gekeken wat voor schade aan de bomen te verwachten is na aanleg van de parkeervakken. De bomen verkeren op één na allemaal in een goede staat. Volgens het onderzoek heeft de aanleg van de parkeervakken geen nadelig effect op de levensverwachting van de bomen. De boom die in slechte staat verkeert, wordt voorafgaande de werkzaamheden gekapt.

Â

Naast bovenstaande wordt ook de openbare verlichting vervangen. Het type boogmast aan de Dirk van Voornelaan wordt doorgezet in de Hoogvlietlaan tot de Middeldijk. Voor de huisnummers Hoogvlietlaan 15 t/m 22 wordt de beplanting in de berm gedeeltelijk verwijderd en opgeknapt. De in de berm aanwezige opritten worden opnieuw aangelegd met betonstraatsteen. Het voetpad wordt nagelopen op oneffenheden en waar nodig hersteld.

Â

De bewoners van de Hoogvlietlaan hebben een brief met tekening ontvangen van de nieuwe situatie. Naast de tekening hebben de bewoners ook een (suggestie)formulier ontvangen waarop zij hun wensen en ideeën kunnen aangegeven. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Van der Ploeg, bureau Civieltechniek van de gemeente Westvoorne, telefoon 0181 - 408 055.