Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 26 januari

Alkmaar, 26-01-2010 o 13.30 uur

Kratten bier gestolen uit tuin

Hoorn, maandag 25 januari

Een 14-jarige jongen uit Abbekerk, een 17-jarige jongen uit Hoorn en een 16-jarige meisje uit Hoorn werden maandagmiddag aangehouden op de Oosterscheldeweg. De politie kreeg rond 13.00 uur melding dat de drie kratten bier met lege flesjes hadden gestolen uit een tuin aan het van Goghhof. De jongeren zouden naar een supermarkt zijn gegaan aan het Stan Kenthof. Agenten gingen naar de supermarkt, waar een caissière beaamde dat drie jongeren, die voldeden aan het signalement, een lege flessenbon hadden ingeruild tegen sigaretten.

Op de Oosterscheldestraat werden de drie aangetroffen. Zij bekenden inderdaad de kratten uit de tuin te hebben gehaald. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij werden s middags weer heengezonden.

Verdachte auto blijkt gestolen

Middenmeer, maandag 25 januari

Drie Poolse mannen in de leeftijd van 34 tot en met 36 jaar werden maandagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Industrieweg. De auto hield zich verdacht op, op het industrieterrein. Agenten hielden het voertuig ter controle aan. Bij natrekken van het kenteken bleek de auto gestolen te zijn. De mannen werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Den Helder. Zij zijn in verzekering gesteld.

Invordering rijbewijs

Schagen, dinsdag 26 januari

Een 25-jarige beginnende automobilist uit t Zand werd dinsdagochtend rond 00.45 uur aangehouden op de Westerweg. De man moest blazen. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De man blies 395 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Oplettende getuige volgt auto-inbrekers

De Goorn, maandag 26 januari

Drie mannen van 19, 20 en 28 jaar uit Amsterdam zijn maandagavond rond 23.00 uur op de Nieuweweg in Wognum aangehouden. Een oplettende getuige zag op de Hand-eg een bestelbus staan die hier niet thuis hoorde. Hij reed voorbij de bus en zag dat drie personen bezig waren bij een personenauto. De getuige vond dit vreemd en keerde. Hij noteerde het kenteken van de bestelbus, die op dat moment wegreed zonder verlichting. De getuige reed achter de bus aan en belde ondertussen de politie. Agenten hielden de bus bij de rotonde richting de A7 aan. De drie inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Bij de personenauto, waar de drie mannen bij waren gezien, bleek een raam te zijn ingeslagen. De autoradio was ontvreemd.

Afstand van honkbalknuppel en zakmes

Schagen, dinsdag 26 januari

Een 24-jarige man uit Dirkshorn deed dinsdagochtend rond 01.50 uur afstand van zijn honkbalknuppel en zakmes. Agenten reden op de Langestraat en zagen op een parkeerplaats twee personen wegrennen. Eén van hen werd direct staande gehouden. Op de parkeerplaats stond een auto, waar de agenten iets onder zagen liggen. Dit bleek een honkbalknuppel te zijn. De 24-jarige man die was staande gehouden gaf aan dat de knuppel van hem was. Hij bleek ook een mes bij zich te hebben. Van beide deed hij afstand. De voorwerpen worden ter vernietiging gebracht.

Sneeuwbalgooier treft verkeerde: getuigen gezocht

Alkmaar, maandag 26 januari

Een 11-jarige jongen uit Alkmaar kwam er maandagmiddag wel heel slecht vanaf toen zijn sneeuwbal niet zijn vriend raakte, maar een bestelbusje. De jongen liep samen met de vriend over de Beethovensingel rond 12.00 uur. Bij de Bergerweg staken zij over. Tijdens het oversteken waren zij sneeuwballen aan het gooien. In plaats van zijn vriendje raakte een sneeuwbal een passerend bestelbusje. De jongen liep rustig door met zijn fiets aan de hand, maar werd opeens vanachter gegrepen. Dit bleek de passagier van het bestelbusje te zijn. Hij trok de jongen een steeg in en gaf deze een harde stomp in zijn buik. De jongen viel op de grond, evenals de fiets. Toen hij opstond bleek dat zijn fiets was meenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u meer informatie hierover? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Scooterrijder onderuit door gladheid

Enkhuizen, dinsdag 26 januari

Een 57-jarige scooterrijder uit Enkhuizen raakte dinsdagochtend rond 11.00 uur gewond op de kruising Piet Smitsstraat/Dreef. De bestuurder ging door de gladheid onderuit en kwam ten val. Hij was niet aanspreekbaar en werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.