Gemeente Maasgouw


Speciale aandacht voor Vrijwilligerswerk

Sinds 1 april 2009 kunnen burgers terecht in het Maatschappelijk Advies Punt (MAP) voor informatie, advies en ondersteuning bij maatschappelijke vraagstukken. Zo ook op het gebied van vrijwilligerswerk. Verenigingscoach Ron van den Bekerom is de contactpersoon voor alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente bij hun vragen over het vrijwilligerswerk en het verenigingsleven in Maasgouw.

19 en 20 maart: NL DOET
Een groot deel van de samenleving draait op vrijwilligers. Bijna de helft van de Nederlanders verricht vrijwilligerswerk. Dankzij de inzet van al deze vrijwilligers is het mogelijk dat wij in een bruisende samenleving vol verenigingen en stichtingen leven. Omdat vrijwilligerswerk echter verder gaat dan de vereniging of stichting en er nog vele vrijwilligers op een andere manier actief zijn, wordt op 19 en 20 maart NL DOET (voorheen Make a Difference, oftewel MAD-Day) georganiseerd. Dit is een landelijke campagne om het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Ook binnen de gemeente Maasgouw wordt er aandacht besteed aan dit project. De gemeente erkent namelijk de waarde van het vrijwilligerswerk voor de samenleving.

Tijdens NL DOET 2010 zal er speciale aandacht zijn voor bepaalde vrijwilligersklussen binnen de gemeente Maasgouw. Om de diversiteit aan vrijwilligersklussen te kunnen promoten zijn wij op zoek naar vrijwilligersorganisaties die de werkzaamheden van hun organisatie extra aandacht willen geven. Indien u een vrijwilligersklus heeft, kunt u dit doorgeven aan de gemeente door contact op te nemen met Nicole Pannebakker of Ron van den Bekerom.

Mocht u meer willen weten over NL DOET dan kunt u de website www.nldoet.nl bezoeken. Op deze website vindt u alle informatie over het landelijke initiatief en vindt u onder andere informatie over hoe uw organisatie in aanmerking kan komen voor 500 euro om tijdens NL DOET het vrijwilligerswerk te promoten.

Nomineer vrijwilligers voor de Vrijwilligersaward Afgelopen december is de heer Ton Caris gehuldigd met de Vrijwilligersaward van de gemeente Maasgouw. Deze waardering was de start van een vernieuwd initiatief van de gemeente Maasgouw om individuele vrijwilligers te belonen voor hun inzet.

Mocht u iemand kennen waarvan u vindt dat hij of zij de Vrijwilligersaward verdient, dan kunt u dit doorgeven aan Verenigingscoach Ron van den Bekerom. Via de website van de gemeente (Maatschappelijk Advies Punt / Verenigingscoach) kunt u het formulier downloaden om mensen aan te melden. De Verenigingscoach stuurt u dit formulier ook graag op indien u hier om vraagt.

Selectiecommissie
De uiteindelijke keuze voor de winnaar wordt gedaan door een speciale `Vrijwilligersawardcommissie'. In deze commissie zitten naast mensen van de gemeente tevens vertegenwoordigers uit het vrijwilligerleven. Omdat de gemeente ook hier graag een vertegenwoordiging wil hebben uit verschillende soorten vrijwilligersorganisaties, zijn wij nog op zoek naar enkele mensen die zitting willen nemen in deze commissie en zodoende tweemaandelijks willen beoordelen wie in aanmerking komt voor de Vrijwilligersaward. Heeft u interesse om dit te doen, of weet u iemand die hiervoor geschikt zou zijn? Neem dan contact op met Verenigingscoach Ron van den Bekerom.

Meer informatie en contact?
Wilt u meer informatie over NL DOET, de Vrijwilligersaward of de werkzaamheden van de Verenigingscoach? Dan kunt u zich richten tot het Maatschappelijk Advies Punt via (0475) 85 26 00 of verenigingscoach@gemeentemaasgouw.nl. Bij telefonisch contact kunt u vragen naar Ron van den Bekerom (Verenigingscoach) of Nicole Pannebakker (beleidsmedewerker Vrijwilligers)


* Aanmeldingsformulier Vrijwilligersprijs Gemeente Maasgouw 2010.doc (43,5 KB)

Zie het origineel
Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00