Gemeente Hellevoetsluis


Voorontwerp bestemmingsplan Boomgaard en andere stukken vastgesteld door college

Op dinsdag 26 januari heeft het college diverse stukken vastgesteld die betrekking hebben op het nieuwe uitbreidingsgebied Boomgaard, ten noorden van de Parnassialaan. Het gaat om het voorontwerp bestemmingsplan, voorontwerp exploitatieplan, het concept stedenbouwkundig plan en het concept beeldkwaliteitsplan.

Het laatste uitbreidingsgebied (Ravense Hoek) is zo goed als klaar. Om te kunnen blijven voldoen aan het streven naar complete woonbuurten is het gewenst een nieuw uitbreidingsgebied te realiseren. Reeds sinds de vaststelling van het Structuurplan Hellevoetsluis 2010+ in 2004, wordt het gebied ten noorden van de Parnassialaan (Boomgaard) genoemd als het volgende uitbreidingsgebied. De huidige bestemming is hier vooral agrarisch. In het huidige bestemmingsplan is wel al opgenomen dat het gebied in de nabije toekomst wordt ontwikkeld tot woongebied, maar de daadwerkelijke ontwikkeling is nog niet mogelijk gemaakt. Daarvoor dient het bestemmingsplan herzien te worden. Het voorontwerp bestemmingsplan, voorontwerp exploitatieplan, het concept stedenbouwkundig plan en het concept beeldkwaliteitsplan zijn op dinsdag 26 januari vastgesteld door het college. Met ingang van 3 februari liggen al deze stukken zes weken (tot 17 maart) ter inzage in het gemeentehuis en zijn ze te downloaden van de website. Tijdens deze periode is er gelegenheid om een zienswijze in te dienen. De gemeente organiseert ook een informatie- en inspraakavond, die zal plaatsvinden op 23 februari 2010.

Het uitbreidingsplan Boomgaard heeft tot doel een aantrekkelijk woonmilieu te worden dat een waardevolle toevoeging is op de Hellevoetse woningvoorraad en voorziet in de woningbehoefte. Het concept stedenbouwkundig plan Boomgaard voorziet in de bouw van circa 1100 woningen. Naast woningen wordt er ook een aantal voorzieningen gerealiseerd in dit plan: er komt een (brede) basisschool, zorgsteunpunt, buurtcentrum en een winkelcentrum. Daarnaast omvat het plan uitgebreide maatregelen voor verkeer, parkeervoorzieningen, veel water en groen en een ruime hoeveelheid speelplekken. De totale oppervlakte van de locatie Boomgaard bedraagt 50 hectare.


01/26/2010