Gemeente Hellevoetsluis


Inrichting gedeelte Vestingwallen vastgesteld

Het college van B&W heeft het inrichtingsplan voor een deel van de Vestingwallen vastgesteld. Het gaat om het gedeelte tussen de Westbeer en korenmolen De Hoop. De definitieve plannen zijn gevormd na onder andere drie bijeenkomsten met bewoners van het gebied. De op- en aanmerkingen van de bewoners op de eerste plannen zijn in samenspraak met de gemeente verwerkt in het huidige plan. Een plan waar betrokkenen zich in kunnen vinden en enthousiast zijn over het beoogde resultaat.

In de nieuwe gebiedsinrichting is ruimte voor het terugbrengen van twee geschutsopstellingplaatsen bij het Willem- en Marycomplex en van de geschutsopstellingplaatsen aan de achterzijde van de Burgemeester van der Jagtkade. Ook worden er nieuwe trappen aangelegd om de Vestingwallen te beklimmen. Een andere wens wordt eveneens ingepast. Het middels een historisch hekwerk zichtbaar maken van de oude werfgrens. Naast deze en andere veranderingen in het uiterlijk van de wallen worden ook zaken als asfalteren en het inzaaien van gras in het inrichtingsplan geregeld.

Belangrijk voor de inrichting van de Vestingwallen is de afstemming met de restauratie van de Vestingwerken. Deze werkzaamheden worden tegelijkertijd uitgevoerd. De werkzaamheden voor de inrichting zullen worden uitgevoerd door Copijn Utrecht en aannemer AHA de Man.


01/26/2010