Gemeente Maasgouw


Revitalisatie Industrieweg e.o.

Screenshot www.inframaasbracht.nl
In Maasbracht wordt eind februari gestart met een omvangrijk, complex project rondom de reconstructie van het gebied Industrieweg, Veerweg, Kokstraat en een gedeelte van de Brouwersstraat inclusief de rotonde Brouwersstraat/Hoofdstraat.

Het project omvat een groot aantal werkzaamheden om wegen, riolering, wegmeubilair, verlichting en openbaar groen te vernieuwen en verbeteren. Het project is in fasen ingedeeld om de bereikbaarheid van de ondernemers zoveel mogelijk te kunnen waarborgen en de overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Oplevering van de werkzaamheden is voorzien in het voorjaar van 2011.

Website www.inframaasbracht.nl over project

De reconstructie omvat een groot gebied en er zijn veel inwoners en ondernemers die hiermee te maken hebben. Door de complexiteit van het project is het nodig om betrokkenen continu van actuele informatie te voorzien. Daarom is voor deze reconstructie een website gerealiseerd die alleen over dit project gaat: www.inframaasbracht.nl. Zo'n projectwebsite is in de gemeente Maasgouw nog niet eerder ingezet. Als de reconstructie klaar is, zal deze voor Maasgouw vernieuwende manier van communiceren worden geëvalueerd.

Voor omwonenden, ondernemers en andere belangstellenden betekent dit dat ze van thuis uit altijd op de hoogte kunnen blijven van actuele bouwwerkzaamheden, wegomleidingen en de status van dit project. De site wordt door Wegenbouwmaatschappij J. Heijmans BV uit Roermond aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien kan iedereen gemakkelijk vragen stellen, opmerkingen plaatsen of klachten uiten via een contactformulier. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, krijgt u automatisch een e-mailbericht als er iets nieuws aan de site is toegevoegd. Het dagelijks checken van de site is dan niet meer nodig om toch op de hoogte te blijven!

Wethouder Lalieu is enthousiast over deze nieuwe vorm van communiceren met onze inwoners. "Door de open en transparante manier van communiceren stel je je als gemeente kwetsbaar op. Dat is een zeer bewuste keuze. Onze inwoners hebben er recht op om ook tijdens het project hun mening en suggesties te laten horen. Als gemeente kunnen we op deze manier tussentijds zaken stroomlijnen en aanpassen. Het uiteindelijke doel is toch om de overlast voor iedereen te minimaliseren. Bedrijven moeten zo veel mogelijk bereikbaar zijn en verkeer naar woonhuizen moet zo weinig mogelijk worden omgeleid." In de toekomst zullen meerdere projecten een tijdelijke, eigen website krijgen. Toch is deze vorm niet voor elk project geschikt. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van het project en het gebied dat het bestrijkt. "Maar de methode is voor de reconstructiewerkzaamheden in Maasbracht zeer geschikt; we brengen de informatie aan huis en het geven van een reactie is zeer laagdrempelig.", aldus wethouder Lalieu. "We willen de betrokkenheid van de omwonenden vergroten en een dialoog aangaan. Uiteindelijk zullen alle partijen hier hun voordeel mee doen."

Naast informatie via de website zal ook communicatie over het project plaatsvinden door middel van bewonersbrieven, projectflyers, een wekelijks inloopspreekuurtje in de bouwkeet en door publicaties in het Maasgouw Nieuws.

Neem eens een kijkje op www.inframaasbracht.nl. De projectwebsite is vanaf 27 januari online.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00