Openbaar Ministerie

Cel en tbs geëist tegen naakte aanrander

26 januari 2010 - Arrondissementsparket Alkmaar

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 33-jarige Alkmaarder wegens aanranding van jonge vrouwen in zijn woonplaats. Daarbij benaderde hij naakt, fietsend of lopend, zijn slachtoffers en betastte ze aan billen en/of borsten. In enkele gevallen ging dat gepaard met geweld en trok hij kleding en strings kapot.

De man heeft twintig tot dertig feiten bekend. In totaal zijn vijftien aangiftes gedaan en negen meldingen gedaan bij de politie. Omdat het er zoveel zijn heeft het OM acht feiten op de tenlastelegging gezet. Het gaat om aanrandingen die zijn gepleegd tussen juni 2007 en juni 2009. De verdachte ging meermalen per maand 's nachts tussen 2.00 uur en 4.00 uur op pad. De slachtoffers fietsten alleen of arriveerden net thuis toen ze belaagd werden. Soms werden de slachtoffers van de fiets geduwd. Sommigen liepen verwondingen op.

De officier van justitie heeft in de eis rekening gehouden met de ernst van de feiten en het belang van beveiliging van de maatschappij. Bovendien is niet vastgesteld kunnen worden waarom de verdachte de feiten heeft gepleegd omdat hij hierover niet heeft kunnen of willen verklaren. Ook is niet duidelijk geworden of er recidivegevaar is. De officier van justitie wil daarom het zekere voor het onzekere en eiste naast een onvoorwaardelijke celstraf tbs met dwangverpleging.