Gemeente Alphen aan den Rijn

Stadshart Lage Zijde en graffitigalerie VijfB onder één dak

Informatiecentrum Stadshart Lage Zijde en graffitigalerie VijfB onder één dak

In graffitistijl
voltooide wethouder Hans Groen in t Wout het logo van Stadshart Lage Zijde - de L - op de wand in het informatiecentrum. Daarmee opende hij op vrijdag 22 januari het informatiecentrum Stadshart Lage Zijde en Alphens eerste graffitigalerie in de Hooftstraat 21 te Alphen aan den Rijn. Het informatiecentrum en de galerie vormen zo een mooi geheel. Iedereen kan hier naartoe voor informatie over de herontwikkeling van het plangebied Stadshart Lage Zijde dat de komende jaren op de schop gaat en meteen de graffiti bewonderen, aldus Hans Groen in t Wout.

Informatiecentrum Stadshart Lage Zijde
Om de mensen in het plangebied wekelijks te voorzien van informatie of om vragen te beantwoorden is in de galerie een ruimte apart ingericht als informatiecentrum maar wel met de graffiti-uitstraling. Hans Groen in t Wout: Een doeltreffende combinatie. We willen met de graffiti het plangebied sfeervoller maken en dat door graffiti themagericht in het plangebied legaal aan te brengen. Daarnaast willen we graag de mensen zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat wil niet zeggen dat iedereen vrij is om hier te komen spuiten. We hebben met de graffiteurs vaste locaties afgesproken die zij samen met de klankbordgroep themagericht bewerken.

Openingstijden informatiecentrum
Vanaf maandag 25 januari is iedere maandag van 16.00 18.00 uur een medewerker van de gemeente aanwezig in het informatiecentrum.

Galerie VijfB
Joost Zwanenburg, eigenaar en oprichter van galerie VijfB, vertelt dat hij van VijfB een werkruimte en galerie maakt. Hij richt zich vooral op het maken van muurschilderingen en schilderijen voor particulieren en bedrijven. In de galerie komt in elk geval voldoende afwisseling te hangen in de vorm van exposities die zeker een maand tot 6 weken blijven hangen. Joost: De naam VijfB is afgeleid van het bankje op spoor 5b van Leiden CS. Hier zat ik altijd op toen ik net met graffiti begon. Uren kijken naar de treinen met graffiti erop. Nu bied ik mensen de kans om langs te komen in VijfB om kunst te bekijken die gemaakt is door graffitiartiesten.

Openingstijden galerie
Vanaf zaterdag 23 januari is iedereen welkom vanaf 09.00 tot 17.00 uur om even binnen te lopen en een kijkje te nemen. De openingstijden van de galerie zijn conform de winkeltijden.

De laatste informatie over de ontwikkelingen binnen het Stadshart Lage Zijde is ook te vinden op www.stadshartlagezijde.nl.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen