Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 26-01-2010

Jongen aangehouden voor mishandeling leeftijdsgenoot

BREDA: De politie hield maandagavond een 16-jarige Bredanaar aan voor mishandeling. De ouders van de 16-jarige gedupeerde alarmeerde maandag even na 21.00 uur de politie. De politie nam aangifte van de jongen op. Hij verklaarde door een bekende van hem bij de keel te zijn gegrepen in de Meidoornstraat. Ook zou hij door hem zijn geschopt en bedreigd.
De politie hield korte tijd later de 16-jarige verdachte aan. Hij is op het politiebureau in verzekering gesteld. De verdachte verklaarde bij in verzekeringstelling dat hij de jongen een schop had gegeven, omdat hij zou hebben gelogen.

Hennepkwekerij ontdekt na aanhouding rokende man op station

BREDA/WERNHOUT: De spoorwegpolitie hield maandagochtend rond 08.30 uur een man aan op het treinstation in Breda. De man stond te roken op een plaats waar dit niet is toegestaan. Hij werd aangehouden en bleek hennep bij zich te hebben. De 168 gram ongedroogde hennep werd in beslag genomen. De woning van de 41-jarige man uit Wernhout werd doorzocht. Op de zolder en in de schuur van de woning bleek een hennepkwekerij te zitten. In totaal zijn 780 hennepplanten en - stekjes en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Ook werd in de woning een nepvuurwapen gevonden en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan en treft vuurwapen aan

BREDA: De politie hield maandagochtend in een woning aan de
Sleutelbloem een 19-jarige man aan. De man, bewoner van het pand, zou in bezit zijn van een vuurwapen, aldus informatie die de politie binnen had gekregen. De man werd aangehouden en de woning werd doorzocht. Hierbij werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij het wapen had verkocht aan een bekende. De politie doorzocht ook de woning van deze bekende aan het Perzikkruid. Hierbij werd een nepvuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De eigenaar van het nepvuurwapen was op dat moment niet in de woning aanwezig. De politie heeft contact opgenomen met de 24-jarige
Bredanaar. Hij zal zich op afspraak melden op het politiebureau voor een verklaring.

Nog twee aanhoudingen voor mishandeling bromfietser

BREDA: De politie hield gisteren en vandaag nog twee verdachten aan voor betrokkenheid bij de mishandeling van een 16-jarige jongen in het Westerpark. De mishandeling vond op 19 januari plaats. De 16-jarige gedupeerde werd door een groep van 6 jongeren belaagd en mishandeld. Ook vernielde de groep de bromfiets van de gedupeerde.
In de dagen na de mishandeling werden al 4 aanhoudingen gedaan. Het gaat om een 14-jarige Bredanaar, een 15-jarig meisje uit Breda en twee jongens van 16 uit Breda. Drie van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten. Gisteren en vandaag werden nog twee 16-jarige jongens uit Breda aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Onderzoek naar lastigvallen meisjes Baarle-Nassau afgerond

BAARLE-NASSAU: De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een incident vorige week dinsdag waarbij twee minderjarige meisjes betrokken waren. Zij voelden zich lastig gevallen en bedreigd door een bestuurder van een grijze Peugeot. De meisjes spraken dinsdagmiddag een jonge vrouw aan op de St. Jansstraat die bij de man hoorde. Het leek erop dat de twee ruzie hadden. De man leek niet gediend van de bemoeienis en sprak de meisjes nogal agressief aan. Voor hen kwam dat dreigend over. De politie verspreidde na het incident een SMS-Alert met het verzoek uit te kijken naar de bestuurder van de Peugeot. Inmiddels hebben agenten met hem gesproken. Het onderzoek is afgerond; er is geen sprake van een strafbaar feit. (AvdH).

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 26-01-2010 18:01 | © Regio Midden en West Brabant |