Agfa-Gevaert Group

Agfa Graphics en Shenzhen Brothers creëren joint venture Agfa Graphics Asia


* De nieuwe firma:

* zal de groeimarkten in Groter China en ASEAN bedienen
* zal voluit steunen op de sterktes van de stichtende ondernemingen op het vlak van infrastructuur, technologie, productie en distributie

* zal naar schatting een omzet van 200 miljoen euro halen in het eerste volledige werkingsjaar.


* Press release

* Mortsel, België

* January 26, 2010 08:00

Agfa Graphics en Shenzhen Brothers kondigden vandaag aan dat ze een overeenkomst getekend hebben voor het samenbrengen in een joint venture van hun activiteiten in Groter China en ASEAN.

Shenzhen Brothers startte met het afwerken en verdelen van grafische filmmasterrollen van Agfa Graphics in 2000. Via deze samenwerking bouwde Shenzhen Brothers doorheen de jaren een toonaangevend en succesvol distributienetwerk op in de Chinese drukindustrie.

De voorbije jaren deed Agfa Graphics belangrijke investeringen in zowel digitale drukvoorbereiding (prepress) als in technologie voor industriële inkjetdruk. Vandaag beschikt het over een breed, innovatief en concurrerend productgamma. Agfa Graphics heeft eigen dochterondernemingen in de regio Groter China en ASEAN en een ultramoderne drukplatenfabriek in Wuxi, China. Agfa Graphics heeft bovendien overal in de regio ASEAN belangrijke marktposities uitgebouwd.

De joint venture, Agfa Graphics Asia genaamd, zal volledig kunnen steunen op de sterktes van de stichtende ondernemingen op het vlak van infrastructuur, technologie, productie en distributie. Hij zal ook volledig kunnen beschikken over de wereldwijd toonaangevende technologie van Agfa Graphics.

Verwacht wordt dat de nieuwe onderneming in het eerste volledige werkingsjaar een omzet van 200 miljoen euro zal halen. Met een belang van 51% wordt Agfa Graphics de meerderheidsaandeelhouder. Shenzhen Brothers zal 49% van de onderneming bezitten. Voorzitter van de Raad van Bestuur wordt Stefaan Vanhooren, President van Agfa Graphics, terwijl Mr. Huang, CEO van Shenzhen Brothers, CEO wordt van de nieuwe onderneming.

"Agfa Graphics en Shenzhen Brothers zijn al tien jaar loyale partners. Samen bedienen we met succes de grafische industrie in China, " zegt Stefaan Vanhooren. "Deze joint venture is een belangrijk middel met het oog op de uitvoering van onze ambitieuze groeiplannen voor digitale drukvoorbereiding en industriële inkjet in Azië. De sterke reputatie van Shenzhen Brothers en hun hechte banden met lokale klanten, leveranciers en overheden zijn zeer nuttig voor het uitbouwen van een sterke en rendabele marktpositie."

"Technologische innovatie en kostleiderschap zullen de belangrijkste motoren zijn voor groei en succes in de toekomst," zei Mr. Huang. "Agfa Graphics' sterke technologische positie en knowhow zullen ons de mogelijkheid geven om onze activiteiten verder uit te bouwen in zowel Groter China als in de ASEAN markt. Hun uitmuntende productiecapaciteiten en hun infrastructuur in China zullen zeer belangrijk zijn voor het realiseren van onze
efficiëntiedoelstellingen."

Het operationele hoofdkantoor van de nieuwe onderneming zal zich in Shenzhen (Guangdong) bevinden. De overeenkomst hangt af van reglementaire goedkeuringen, maar verwacht wordt dat Agfa Graphics Asia ten laatste in het derde kwartaal van 2010 operationeel wordt.
---