Persbericht

Technologie van Siemens PLM Software gebruikt in 90 procent van auto's op North American International Auto Show ~ 'Bijna alle nieuwe auto's ter wereld ontwikkeld met Siemens PLM software' ~

's-Hertogenbosch, 26 januari 2010 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, heeft een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van meer dan 90 procent van alle voertuigen op de North American International Auto Show.

De technologie van Siemens PLM Software is gebruikt om de ontwikkeling en productie van deze auto's te plannen, evalueren en coördineren. De oplossingen van Siemens PLM Software worden ingezet door vooraanstaande original equipment manufacturers (OEM'S) om de samenwerking te stroomlijnen tussen de verschillende, vaak complexe, engineering-functies in de productieketen. Siemens PLM Software zorgt ervoor dat de barrières tussen ontwerpers verdwijnen, doordat ze real-time toegang hebben tot informatie, prestatieanalyses en simulatie - wat efficiencyverbeteringen oplevert van meer dan tien procent.

"Analisten in de auto-industrie zijn het erover eens dat Siemens PLM Software gebruikt wordt in bijna alle nieuwe ontwikkelprogramma's ter wereld, vanwege de breedte van het portfolio en de wereldwijde aanwezigheid", zegt Dick Slansky, Senior Analyst en PLM Research Director bij ARC Advisory Group.

De vijftig grootste bedrijven in de Organization of Motor Vehicle Manufacturers produceerden samen in 2008 meer dan 68 miljoen voertuigen. De technologie van Siemens PLM Software werd gebruikt in meer dan 64 miljoen voertuigen hiervan. Analisten verwachten dat het aandeel in 2009 nog hoger uitviel dan in 2008.

"PLM-technologie betekent veel meer voor de automobielindustrie dan alleen ontwerp. Toegegeven, ontwerp is wel een onderdeel van de technologie, maar PLM wordt ook ingezet voor digital manufacturing en product data management. Dit zijn de twee meest invloedrijke kostenbesparingsgebieden voor de automobielindustrie in de nabije toekomst", zegt Joe Barkai, Practice Director, Product Lifecycle Strategies bij IDC Manufacturing Insights.

"Van de 16 OEM's die meer dan een miljoen voertuigen per jaar produceren, gebruiken er 15 Siemens PLM Software's technologie voor het ontwikkelen en produceren van hun voertuigen", zegt Chuck Grindstaff, Executive Vice President, Products en Chief Technology Officer bij Siemens PLM Software. "Als je naar de 30 grootste OEM's kijkt, zie je dat 26 daarvan onze technologie gebruiken voor het ontwikkelen en produceren van voertuigen - en dat is veel meer dan Siemens PLM Software's concurrenten."

De North American International Auto Show vond plaats van 11 tot 24 januari in Detroit, VS.