Ingezonden persbericht


Cable & Wireless sluit driejarig contract met Brand-Rex

Amersfoort, 26 januari 2010 - Cable & Wireless Worldwide, een wereldwijd vooraanstaand communicatiebedrijf, heeft een nieuw contract gesloten met Brand-Rex. Het contract behelst de levering van glasvezelkabels door Brand-Rex aan Cable & Wireless in Groot-Brittannië en Ierland voor de komende drie jaar.

De afgelopen vijf jaar leverde Brand-Rex al glasvezelkabels aan de telecomoperator THUS. In 2009 nam Cable & Wireless THUS over. De onderneming besloot om alle glasvezelbenodigdheden te consolideren om er zeker van te zijn dat het gehele bedrijf kan profiteren van de meest vooraanstaande glasvezelleverancier.

Roger Dashwood, Category Manager bij Cable & Wireless Worldwide: "Brand-Rex toonde uitstekend aan hoe het bedrijf aan onze vraag kan voldoen. Groot voordeel hierbij is, de glasvezelproducten van Brand-Rex in Groot-Brittannië worden vervaardigd en opgeslagen. Daarnaast hebben ze korte productielevertijden. Dit biedt ons flexibiliteit in onze glasvezellevering en stelt ons in staat om uitstekende dienstverlening en ondersteuning aan onze klanten te bieden."

Ian Wilkie, Business and Marketing Director bij Brand-Rex: "We zijn erg trots op dit prestigieuze contract met deze wereldwijde speler op de telecommunicatiemarkt. Onze focus lag op het begrijpen van de specifieke eisen van Cable & Wireless en zijn klanten. Op deze manier kunnen we een servicemodel aanbieden waarvan wij geloven dat het 't beste aansluit op de behoeften van deze klant. Onze kabelfabrieken in Groot-Brittannië leveren koper- en glasvezelkabels aan klanten wereldwijd. Dit doen we al bijna veertig jaar. Doordat we in Groot-Brittannië zijn gevestigd, zijn de levertijden aan Cable & Wireless veel korter dan die van bedrijven die in andere landen produceren. Dit betekent dat we spoedorders kunnen invullen - ook voor producten die de klant direct nodig heeft. Zo kunnen we tot het moment waarop we gaan produceren nog switchen van product. Een dergelijk serviceniveau is alleen mogelijk met de volledige inzet van het complete Brand-Rex-team. Dit nieuwe contract is een resultaat van deze toewijding. Daar zijn we erg trots op."

Om deze nieuwe overeenkomst te ondersteunen, heeft Brand-Rex geïnvesteerd in een nieuwe fabriek op zijn locatie in Glenrothes in Schotland. Hiermee kan het bedrijf zijn mogelijkheden uitbreiden van deze nu al indrukwekkende en moderne productielocatie. Alle glasvezels in de geproduceerde kabels voldoen aan de standaarden en specificaties van Cable & Wireless, die nodig zijn voor de levering van bedrijfskritische communicatie aan zijn klanten.

Over Cable & Wireless

Cable & Wireless plc is een wereldwijde, vooraanstaande communicatieorganisatie. Het bedrijf werkt vanuit twee zelfstandige businessunits - Worldwide en CWI.

De Worldwide-divisie(voorheen Europa, Azië en de Verenigde Staten) is gespecialiseerd in het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige communicatiediensten, zoals IP-, data-, spraak- en hostingservices aan grote bedrijven, resellers en carriers. De businessunit opereert wereldwijd met als belangrijkste markten Groot-Brittannië, Azië en EMEA, en verzorgt verbindingen in 153 landen.

CWI is eigenaar en operator van vooraanstaande regionale telecombedrijven. Met het hoofdkantoor in Londen bedient deze bedrijfstak organisaties via vier regionale locaties - in het Caribische gebied, Panama, Macau en Monaco en bijbehorende eilanden. CWI is een full-service telecommunicatieprovider die mobiele, breedband, particuliere en internationale vaste-lijndiensten biedt, maar ook enterprise- en beheerde serviceoplossingen. Voor meer informatie: www.cw.com.

Over Brand-Rex
Brand-Rex Ltd, opgericht in 1930, is een wereldwijde organisatie gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van geavanceerde en krachtige koper- en glasvezelbekabelingssystemen voor communicatiedoeleinden en voor toepassingen in veeleisende omgevingen. Brand-Rex combineert een hoog kennisniveau met ervaring en integriteit. Ook op het gebied van duurzaamheid neemt Brand-Rex een leidende positie in. Alle Brand-Rex-producten voldoen aan de strengste milieueisen en hebben een lange levensduur.

De leidende positie van Brand-Rex in de markt is recent onderstreept door de verkiezing tot 'Structured Cabling Provider of the Year' tijdens de gerenommeerde 'Network Computing Awards 2009' in Groot-Brittannië.



Ingezonden persbericht