Maussen PR


---


Nederlandse editie Top Gear Live groot succes Overvolle RAI door Brits autospektakel

Amsterdam, 25 januari 2010 ­ De Top Gear Live World Tour, die van 21 t/m 24 januari plaatsvond in de Amsterdam RAI, trok maar liefst 48.000 bezoekers en was in acht shows volledig uitverkocht. Presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en Beau van Erven Dorens trakteerden het Nederlandse publiek op een show met sensationele stunts, veel humor en een veelvoud aan supercars; zo kwamen onder andere de Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, de Alfa Romeo 8C en de Bugatti Veyron Grand Sport voorbij.

Clarkson en Hammond waren goed op de hoogte van wat er speelt in ons land. Zo hadden ze het over 'swaffelen', vonden ze het in Amsterdam 'very gezellig' en ook de Noord-Zuidlijn en het Rijksmuseum (dat volgens hen gesloten is sinds 1953) kwamen ter sprake.

Voorafgaand en na afloop van de 90 minuten durende Theatershow werd de beursvloer gevuld met supercars, de nieuwste autogadgets en ­accessoires én de 48.000 bezoekers. De beurs had meerdere primeurs met onder andere de nieuwe Opel Astra, de nieuwe Jaguar XJ, de Mercedes-Benz SLS-AMG en de Ferrari 458 Italia.

De Top Gear Live Tour raast na Amsterdam direct door naar Zuid-Afrika, waarna het de tour voorzet in Johannesburg, Sydney en Auckland in Nieuw Zeeland.


--- Einde bericht ---