Xebia verwelkomt duizendste Scrum-cursist


Interesse in Scrum neemt grote vlucht

HILVERSUM, 20100126 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile Java software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie verwelkomde op 22 januari tijdens de ScrumMaster training haar duizendste Scrum-cursist. Ron Eringa van Philips Healthcare bleek de gelukkige te zijn. Hij kreeg namens Xebia een bloemetje, een cheque voor een Agile management workshop en een Scrum rugbybal gesigneerd door Jeff Sutherland overhandigd.

De training ScrumMaster, een rol binnen ontwikkelteams die gebruik maken van de Agile methodiek, wordt ongeveer zes tot acht keer per jaar gegeven. Deze training is vooral succesvol doordat er een goede combinatie is van theorie en praktijk en een hoog kwaliteitsniveau. Naast de ScrumMaster training biedt Xebia ook trainingen tot Product Owner en Team Member waardoor een compleet portfolio van Scrum-trainingen wordt geboden. Xebia signaleert groeiende interesse in haar trainingsaanbod.

Eelco Rustenburg, business unit manager Agile Consulting en Training bij Xebia: "Ik ben erg trots op het feit dat wij de duizendste cursist hebben kunnen verwelkomen op onze training. Wij organiseren nu sinds twee jaar Scrum-trainingen en deze zijn een groot succes. Dit succes is mede te verklaren doordat wij ook als consultants betrokken zijn bij de definitie en uitvoering van projecten. Wij kunnen hierdoor praktijkervaringen meenemen in de trainingen. Deze `war stories' worden door onze cursisten zeer gewaardeerd. Verder worden de ScrumMaster trainingen gegeven samen met Jeff Sutherland, de grondlegger van Agile. De Product Owner trainingen geven we samen met Arlen Bankston. Onze trainingen zijn daardoor een combinatie van `training with the best' en praktische voorbeelden uit het Nederlandse bedrijfsleven wat goed aansluit bij de belevingswereld van de cursist."

Voor 2010 wil Xebia het trainingenportfolio verder uitbreiden met trainingen voor mensen die al enige ervaring hebben opgedaan met Agile. Zo wordt cursisten de mogelijkheid geboden om na de training tot Product Owner of ScrumMaster eerst praktijkervaring op te doen en zich daarna verder te bekwamen.

---------------------------------
Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile en Java ontwikkeling en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim honderdtachtig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Het bedrijf behoort volgens Skillcity tot de top 20 snelle groeiers in 2009. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.





Ingezonden persbericht