KPD en TSD koppelen besteksposten aan digitale kaarten


OEGSTGEEST, 20100126 -- KPD Automatisering en TSD IT in groen & civiel hebben een directe koppeling gerealiseerd tussen RAW-bestekssoftware en digitale kaarten. Het doel hiervan is de communicatie tussen ontwerpers en bestekschrijvers in de civiele techniek en groenvoorziening te optimaliseren. Dankzij deze koppeling tussen besteksposten en ontwerpobjecten in digitale kaarten of CAD-tekeningen, zijn alle hoeveelheden eenvoudiger te berekenen en worden wijzigingen direct zichtbaar.

Een bestek is de onmisbare schakel in het ontwerpproces om als informatiedrager en contractdocument alle afspraken tussen opdrachtgever en aannemer vast te leggen. In de Grond-, Weg- en Waterbouw-sector (GWW) zijn alle bestekken gebaseerd op de RAW-systematiek. "Het berekenen van hoeveelheden in een RAW-bestek is veel werk en vaak afhankelijk van de actuele en regionale marktsituatie", vertelt Sjoerd Wiersma, salesmanager bij KPD Automatisering. "De door TSD geleverde GWW-ontwerpapplicaties hebben een aantal efficiencyverhogende functies die wij hebben geïntegreerd met onze GwwBestek-software om het calculeren van alle hoeveelheden zowel aanzienlijk te vereenvoudigen als te versnellen.

Via de nieuwe KPD-TSD koppeling zijn besteksbestanden binnen DATAflor CAD V6 en DATAflor landXpert te openen en alle posten aan de bijbehorende tekening- of kaart- objecten te koppelen. Daarna worden de hoeveelheden automatisch berekend en bij eventuele wijzigingen direct aangepast. "Wij zijn gaan samenwerken om onze gezamenlijke klanten tijd te besparen bij het bestekschrijven", zegt Robert Homsma, salesmanager bij TSD IT in groen & civiel. "De koppeling is zowel in de werkvoorbereidingsfase te gebruiken door besteksschrijvers en CAD-ontwerpers, als tijdens de uitvoering door aannemers om meer- en minderwerk aan te tonen".

Over KPD Automatisering
KPD Automatisering is als ruim 25 jaar ontwikkelaar en leverancier van software voor bestekschrijven, calculeren en plannen in de Bouw- en GWW-sector. Deze software is gebaseerd op de nieuwste Microsoft .NET technologie en voorzien van een CROW-keurmerk. KPD Automatisering levert ook een compleet dienstenpakket variërend van Plan van Aanpak schrijven tot en met de implementatie en nazorg.
Het bedrijf is 100% eigendom van de Brink Groep en gevestigd in Oegstgeest.
Meer informatie is te vinden op: www.kpd.nl

Over TSD IT in groen & civiel
TSD IT in groen & civiel ontwikkelt en levert al zo'n 25 jaar softwareoplossingen voor bedrijven in de groene en civiele branches. Software voor bedrijfsadministratie, projectmanagement, relatiebeheer, boekhouding, plantinformatie en tuinontwerp. Daarnaast levert het in Zwolle gevestigde bedrijf ook alle benodigde hardware en services. Naast haar vooraanstaande positie in de softwaremarkt voor groene en civiele dienstverleners, is TSD al jarenlang marktleider op het gebied van boomkwekerijsoftware.
Meer informatie is te vinden op: www.tsd.nl





Ingezonden persbericht