Nieuw programma ontworpen om de aanwezigheid van de diensten van Level 3 in contentmarkten uit te breiden

Nieuw programma ontworpen om de aanwezigheid van de diensten van Level 3 in contentmarkten uit te breiden

BROOMFIELD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100126 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Content Delivery Partner (CDP)-programma. Dit programma richt zich op het versterken en uitbreiden van het bereik, de zichtbaarheid en de waarde van de internationale dienstenportefeuille voor het leveren van omroep- en inhouddiensten.

Het CDP-programma van Level 3 zal de strategie voor het leveren van inhoud van het bedrijf uitbreiden door rechtstreekse wederverkopers, wederverkopers met extra waarde (VAR’s) en partners voor oplossingen (zoals ontwikkelaars van online mediaspelers) in staat te stellen de CDN- en Vyvx®-omroepplatforms van Level 3 te gebruiken om een uitmuntende ervaring mogelijk te maken voor online- en omroep-eindgebruikers. Level 3 zal nauw samenwerken met partnerbedrijven om oplossingen met toegevoegde waarde op maat te maken. Deze oplossingen zullen diensten die de makers van inhoud verbinden met gebruikers van inhoud beter mogelijk maken.

“Het doet Microsoft genoegen om een van de eerste leden te zijn van het nieuwe Content Delivery Partner-programma van Level 3”, aldus Steve Sklepowich, directeur van Silverlight bij Microsoft Corp. “Level 3 heeft bewezen een leider te zijn op het gebied van online levering van inhoud en Microsoft verheugt zich op de samenwerking om met Silverlight en IIS Smooth Streaming klanten interactieve ervaringen van de hoogste kwaliteit te bieden.”

Het bedrijf gebruikt de mogelijkheden van het Level 3-netwerk en biedt een volledige suite van CDN- en omroepleveringstechnologieën. Als gevolg daarvan is Level 3 in een goede positie om ware eind-tot-eind oplossingen te leveren die de levering van inhoud van "schepping tot gebruik" mogelijk maken en tegelijkertijd CDP-deelnemers in staat stellen de aanzienlijke mogelijkheden van Level 3 volledig te benutten.

Bij de introductie van het programma bevinden zich onder de deelnemers aan CDP bedrijven als Adobe, Cisco Systems, Gomez, Inlet Technologies, Microsoft, Multicast Media, Quova, Savvis en een aantal anderen.

“Dit nieuwe programma zal zeker zorgen voor een uibreiding van het bereik en de omvang van het waardevoorstel van Level 3 voor het leveren van inhoud in een sterk concurrerende markt”, aldus Melanie Posey, onderzoeksdirecteur bij IDC’s Hosting- en Telecommarkten. “Het CDP-programma toont de toewijding van Level 3 om de leverancier van de eerste orde te zijn voor online digitale mediaoplossingen.”

“Ons nieuwe partnerprogramma zal verdere bewustwording van ons unieke dienstenpakket voor het leveren van inhoud mogelijk maken en vertegenwoordigt onze voortdurende toewijding aan de digitale media-arena”, aldus Peter Neill, senior vicepresident van de Content Markets-groep bij Level 3. “Door het bereik van onze servicemogelijkheden uit te breiden zullen Level 3, onze zakenpartners en de eindgebruikers allemaal voordeel ondervinden.”

Meer informatie over het Level 3 CDP-programma is te vinden op www.level3delivers.com of op http://bit.ly/Level3Partner.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) is een vooraanstaande internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten (via het stadsnetwerk) en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op: www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications en het logo van Level 3 Communications zijn gedeponeerde dienstenmerken of dienstenmerken van Level 3 Communications, LLC en/of één van zijn partners in de Verenigde Staten en/of andere landen. De diensten van Level 3 worden geleverd door volledige dochterondernemingen van Level 3 Communications, Inc. Alle andere dienstennamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo's in dit persbericht zijn de handels- of dienstenmerken van hun respectieve eigenaars.

Forward-looking statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht zijn vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van de bedrijfsleiding. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat de feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de verklaringen. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 de gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid in de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kan hebben op de kansen van Level 3 om meer financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: aangekochte bedrijven met succes te integreren; het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; het falen of het uitvallen van beheerssystemen en netwerken te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren zijn te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten geëvalueerd worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en verwerpt uitdrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000