Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toerisme naar Maleisië groeit explosief
23,65 MILJOEN TOERISTEN BEZOEKEN MALEISIË IN 2009

Amsterdam, januari 2010 ­ Maleisië blijft een ongekend populaire bestemming; wereldwijd kwamen in 2009 maar liefst 23,65 miljoen toeristen naar dit zeer veelzijdige land. Ondanks de financiële crisis betekende dit een toename van 7,4% vergeleken met 22,05 miljoen toeristen een jaar eerder. Het aantal Nederlandse toeristen dat naar Maleisië vertrok groeide met 22,4% naar 111.139. Ook België zag een forse stijging van 7,1%.

Lonely Planet riep Maleisië al uit tot één van de must visit bestemmingen van 2010. En gezien de groei hoeven hier geen vraagtekens bijgezet te worden. Steeds meer toeristen ontdekken Maleisië, is het niet voor de vele spabestemmingen die het land telt of de bijzonder golfcourses, dan is het wel voor Shopping Paradise Kuala Lumpur of de wildernis van Maleisisch Borneo. Ook Nederland lijkt steeds meer in de greep van het indrukwekkende land. Over 2009 was er een ongekende groei van maar liefst 22,4 % en had daarom een groot aandeel in de groei van toeristen in Maleisië. Vorig jaar trokken er in totaal 111.139 Nederlandse toeristen naar Maleisië vergeleken met 90.802 een jaar eerder.

Ook België zag een forse stijging van 7,1%. In 2009 reisden 16.721 Belgische reizigers af naar Maleisië, terwijl dit een jaar eerder 15.618 was.

Twee in één
Wie naar Maleisië reist krijgt eigenlijk twee landen in één: het schiereiland met het moderne Kuala Lumpur en bounty-eilandjes Penang en Lankawi aan de ene kant en het tropisch regenwoud van Maleisisch Borneo met orang-oetangs en inheemse stammen aan de andere kant. Samen een multiculturele bestemming vol verschillende volken, religies, landschappen en vakantiemogelijkheden. Maleisië is één van de veiligste landen van zuidoost Azië, met een ongekend gastvrije en vriendelijke bevolking. Van shoppen in moderne shopping malls tot avontuurlijke jungle trekkings en van rifduiken tot culinair genieten - voor elke reiziger is er een passend aanbod. Zie voor meer informatie www.tourism.gov.my.

()



Ingezonden persbericht