Gemeente Rotterdam

26 januari 2010

Evaluatiebijeenkomst BVG: 'Aantrekkelijke winkelgebieden en meer ondernemers georganiseerd'

Zaal Staal,

woensdag 26 januari

09.30 uur - 12.00 uur

Winkelgebieden in Rotterdam opgeknapt

Evaluatiebijeenkomst aanpak winkelgebieden met ondernemers

Woensdag 26 januari organiseert de gemeente Rotterdam een evaluatiebijeenkomst van de BVG, de regeling Bedrijfs Verbeter Gebieden, voor ondernemers. Onder deze regeling werden 47 winkelstraten en gebieden in Rotterdam opgeknapt. De gemeente Rotterdam, woningcorporaties en ondernemers in een bepaald gebied bepalen investeerden in de buitenruimte van winkelstraten: luifels, belettering, feestverlichting, maar ook in betere trottoirs en goede verlichting. Ook de aanpak Veilig Ondernemen maakt deel uit van de aanpak. Verder investeerden ondernemers in hun eigen zaak, met opknappen en uitbreidingen.

Bij de evaluatiebijeenkomst BVG presenteert wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) de resultaten van de BVG. Verder wordt afscheid genomen van Ondernemersnetwerk 010. In een interactieve sessie met ondernemers wordt bepaald hoe de intermediaire functie die het ondernemersnetwerk voorheen vervulde tussen gemeente en ondernemers voortaan wordt ingericht.

Programma

09.30 uur Opening door dagvoorzitter Gert van 't Hof

09.35 uur Evaluatie BVG door Dominic Schrijer.

10.05 uur BVG-ervaringen uit de praktijk door ondernemers Franny van Linschoten, voorzitter Ondernemersvereniging Lusthofstraat en Henk Kosse, bestuurslid bedrijventerrein Hordijk.

10.15 uur Verdiensten ondernemersnetwerk 010 als schakel tussen ondernemer en gemeente.

10.30 uur Pauze

10.45 uur Interactieve sessie 'Hoe kunnen gemeente en ondernemers structureel met elkaar in gesprek blijven' o.l.v. Gert van 't Hof en m.m.v. Dominic Schrijer.

11.55 uur Afsluiting door dagvoorzitter Gert van 't Hof

U bent van harte uitgenodigd om (onderdelen van) de bijeenkomst bij te wonen.