Ingezonden persbericht


+++ Persbericht +++
Frogster doneert aan kinderen in nood

- 40.000 Euro opgehaald voor Save the Children Deutschland e.V. --

Berlijn, 26 januari 2010: Frogster heeft 40.000 euro gedoneerd aan kinderen in nood. Dit bedrag is het resultaat van een fund-raising actie in samenwerking met de kinderrechten organisatie 'Save the Children Deutschland e.V.'

Onder de noemer 'Moa's Charity Steed for Save the Children' konden spelers vorig jaar naar de Runes of Magic Item Shop van 20 november tot 28 december en daar een mount kopen om op te rijden in de game. Voor elk van de 12.500 'Moa's Charity Steeds' die er zijn verkocht tijdens de actieperiode, geeft de Berlijnse uitgever nu drie euro aan de grootste wereldwijde kinderrechten organisatie.

Kathrin Wieland, hoofd van Save the Children Deutschland e.V. nam de 40.000 euro cheque van Frogster in ontvangst en vertelde: "We zijn ontzettend dankbaar voor de donatie. Save the Children zal het geld gebruiken om kinderen in de armste delen van de wereld te verzorgen, ze medische hulp en scholing aanbieden en ze kansen geven voor de toekomst." Andreas Weidenhaupt, CLO van Frogster Interactive Pictures AG en CEO van Frogster Online Gaming GmbH gaf aan de Runes of Magic community aan erg trots te zijn: "Onze spelers verbazen me alweer. Dit geweldige resultaat laat zien dat jonge gamers zeker hun sociale verantwoordelijkheid nemen en opstaan voor een goed doel."

Save the Children gaat het geld wereldwijd gebruiken waar het het meest nodig is. De organisatie voert actie voor kinderen over de gehele wereld; voor hen om in gezondheid op te groeien en naar school te kunnen gaan. Save the Children beschermt kinderen tegen misbruik en geweld. Daarnaast helpt de kinderrechten organisatie families in nood- en rampsituaties, bijvoorbeeld in navolging van de aardbeving in Haïti.

Meer informatie over de fund-raising actie is te vinden op de officiële website van Runes of Magic www.runesofmagic.com/nl/charity.html. Over Save the Children is meer te vinden op: www.savethechildren.net

About Save the Children
Save the Children is the world's largest independent organisation for children, making a difference to children's lives in over 120 countries. It is made up of 29 national organisations with a global staff of more than 14,000 working together. From emergency relief to long-term development, Save the Children helps children to achieve a happy, healthy and secure childhood. Save the Children listens to children, involves children and ensures their views are taken into account. Save the Children secures and protects children's rights - to food, shelter, healthcare, education and freedom from violence, abuse and exploitation.

Runes of Magic - Een wereld vol magie en avontuur
Runes of Magic is de nieuwe standaard voor free-to-play-MMORPGs in termen van gameplay, plezier en kwaliteit. Het online rollenspel is spannend en kent een diepgaand verhaal. Runes of Magic wordt gedragen door meer dan 2.000 zoektochten in de sfeervolle fantasiewereld van Taborea. Tot op heden heeft Runes of Magic meer dan 2,5 miljoen geregistreerde gebruikers, waardoor het één van de meest succesvolle titels is in het free-to-play-segment, en is een must-play voor alle fans van MMOs en RPGs.

Runes of Magic heeft een uniek tweeklassen-systeem waarmee spelers één van de acht eerste klassen met een tweede klasse kunnen combineren. Het resultaat is een grote speler-ervaring dat doorloopt in nog bredere customization mogelijkheden. Er zijn twee verschillende speelbare rassen, Elven en Mensen, waaruit spelers kunnen kiezen. Elke dubbele klassencombinatie produceert zijn eigen machtige elite vaardigheden. Een andere populaire functie is de mogelijkheid om de inrichting van je eigen individuele virtuele huis en gilden kunnen gilde kastelen construeren, die uitgebreid kunnen worden met extra gebouwen. Dankzij de uitgebreide crafting- en reputatiesystemen, pakkende PvP functies, diepe customization en veeleisende kerkers, heeft Runes of Magic voor ieder wat wils.

De Taiwanese ontwikkelaar Runewaker breidt de gamewereld regelmatig uit met nieuwe gratis inhoud en uitdagingen!

Runes of Magic Features


- Tweeklassen-systeem met acht klassen en unieke elite vaardigheden
- Individuele aankleding van spelershuizen en gildekastelen
- Diepgaande achtergrondinformatie bovenop de 2,000 quests met epische verhaallijnen
- Spannende Player-versus-Player duels in de arena's en op het slagveld
- Gemakkelijk reizen met behulp van portalen en een breed scala aan rijdieren
- Uitdagende eindbaas gevechten in gevaarlijke en uitgebreide kerkers voor maximaal 36 gelijktijdig spelende spelers
- Vermakelijke mini-games bieden afwisseling op de held's routine
- Dynamische crafting en customization van items
- Regelmatige uitbreidingen met gratis updates en nieuwe game content
- Nieuw 'Huisdier' systeem voor alle klassen met de mogelijkheid deze huisdieren te trainen en te levelen
- Free-to-Play: geen maandelijkse kosten en het spel is gratis te downloaden

Feiten

Titel:
Runes of Magic
Genre:
Fantasy MMORPG
Platform:
Windows PC
Uitgever:
Frogster Online Gaming GmbH
Ontwikkelaar:
Runewaker
Entertainment Ltd.
Lancering:
19.03.2009 "Chapter I - Rise of the Demon Lord"
15.09.2009 "Chapter II - The Elven Prophecy"
USK:
vanaf 12 jaar
PEGI:
12+
EAN:
4020628086787 - Box Chapter I
4020628087050 - Box Chapter II
Prijs (Box-Versie):

9,99 Euro

Over Runewaker Entertainment Ltd.
Runewaker Entertainment is opgericht in augustus van 2004, met het hoofdkantoor gevestigd in Taichung, Taiwan. De oprichters zijn allemaal zeer ervaren in de game wereld en besloten om samen te komen om hun eigen droom te verwezenlijken. Momenteel telt Runewaker meer dan 40 hoog opgeleide programmeurs, vormgevers en kunstenaars en wordt voortdurend uitgebreid. Runewaker is gespecialiseerd in het maken van massively multiplayer online role playing games (MMORPG). Het bedrijf heeft een eigen game engine ontwikkeld dat concurreerd met de beste die beschikbaar zijn op de markt. Hun eerste product, Radiant Arcana (Runen van Magic), is reeds afgerond en momenteel in Open Beta fase in China. Runewaker produceert momenteel meer content voor Runes of Magic. Website: http://www.runewaker.com

Over Frogster
Het beursgenoteerde en in Berlijn gevestigde Frogster Interactive Pictures AG, heeft zich al vroeg gefocust op de groeiende sector van massively multiplayer online games (MMOGs). Het bedrijf doet de licensering, marketing en de operationele werkzaamheden voor haar virtuele werelden voor miljoenen spelers in Europa, Azië en Noord-Amerika. In Europa neemt dochteronderneming Frogster Online Gaming GmbH de operationele zaken van de Frogster group voor haar rekening. Het in Seoul gevestigde Koreaanse Frogster Asia Co. Ltd. ontwikkelt nieuwe MMO Games met een eigen team en doet de marketing in Azië. Het in San Francisco, VS, gevestigde Frogster America Inc. doet de marketing en operationele kant van de MMO Games in Noord-Amerika. In haar kantoren in Berlijn, Seoul en San Francisco heeft de Frogster groep meer dan 130 mensen in dienst op het gebied van game ontwikkeling, licensering, IT, web design en web development, product management, marketing, PR, web publicatie, community management, customer support, hosting, sales, facturering en financiële administratie. In het jaar 2008 kreeg Frogster de prijs voor "Baken in het land van ideeën", een wedstrijd onder toezicht van de Duitse president Dr. Horst Köhler. Meer informatie: www.frogster.de

Over UnitedGames
UnitedGames is toonaangevend ontwikkelaar en uitgever van Social Multiplayer Online Games. Haar hoofdkwartier bevindt zich in Nederland en het bedrijf opereert in 20 landen. Het gamesportfolio bevat onder andere de grootste zeilcommunity ter wereld en de grootste online MMO game. Meer dan 100 miljoen spelers vermaken zichzelf in de gametitels van UnitedGames. Alle games zijn speelbaar via het web en mobiel. In 2010 zal UnitedGames 5 nieuwe titels op verschillende platformen zoals internet, een aantal social networks en verschillende mobiele platformen. UnitedGames heeft ook verschillende premium titels in licentie zoals Runes of Magic en Stardoll. UnitedGames is opgericht in oktober 2007 en is onderdeel van de bwin groep sinds september 2009. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.unitedgames.com.

--



Ingezonden persbericht