Gemeente Hoogeveen

Evaluatie handelsmissie Martin

22 januari 2010 - Van 4 tot en met 7 november bezocht een handelsdelegatie onder leiding van burgemeester Helmer Koetje onze partnerstad Martin in Slowakije. Naar aanleiding van dit bezoek is een fotoboek gemaakt. Op 21 januari overhandigde Helmer Koetje een exemplaar van dit fotoboek aan alle deelnemers van de delegatie. Dit gebeurde aan het slot van de evaluatiebijeenkomst in het voormalige gebouw van de Nederlandse Bank.

Een handelsmissie is een prima instrument om de samenwerking tussen bedrijven uit de beide gemeenten te stimuleren. Dit is de belangrijkste conclusie uit de evaluatie. Ondernemers trekken meerdere dagen met elkaar op. Op die manier wordt een vertrouwensband opgebouwd; belangrijk voor het zakendoen in de toekomst. De ondernemers zien een voortrekkersrol voor de gemeente weggelegd om in de toekomst bezoeken aan andere, economisch interessante steden te organiseren.

Als afsluiting kregen de leden van de handelsdelegatie nog een rondleiding door het voormalige gebouw van de Nederlandse Bank.