Ingezonden persbericht


26 januari 2010

Motie ChristenUnie regelt gehoorbescherming discotheken

De Tweede Kamer heeft vandaag een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind aangenomen die het kabinet, horecabranche, discotheken en concertorganisatoren oproept concrete maatregelen te nemen om gehoorschade bij jongeren tegen te gaan door het beschikbaar stellen van zogenaamde 'oorbehoedsmiddelen'. Verder zouden concertorganisaties informatie moeten geven over de geluidsterkte van de gedraaide muziek.

Gehoorschade bij jongeren als gevolg van het onbeschermd luisteren naar harde muziek komt inmiddels bij 15 procent van de Nederlandse jongeren voor. Tweede Kamer Joël Voordewind:,,Deze groep met blijvende gehoorschade neemt jaarlijks toe met 25.000. Zolang de uitgaansgelegenheden niet bereid zijn om de geluidsterkte zelf te verminderen, dienen ze in ieder geval hun bezoekers erop te wijzen welke gehoorschade ze kunnen oplopen boven een bepaalde geluidsgrens en hen oordopjes aan te bieden." Inmiddels hebben bekende deejays besloten om zelf beschermende oordoppen te gebruiken

PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie, biedt deze week André Rouvoet het eerste setje 'oorbehoedsmiddelen' aan tijdens een Silent Disco in club Monza in Utrecht. Tweede Kamerlid Ed Anker is daarbij verantwoordelijk voor het draaien van de muziek.

////////////




Ingezonden persbericht