Theater De Vest verwelkomt het Uriël Ensemble


Musici Koninklijk Concertgebouworkest naar Alkmaar

ALKMAAR, 20100117 -- Met het Uriël Ensemble begint stichting Alkmaarse Kamermuziek het nieuwe jaar op overtuigende wijze. Het ensemble bestaat naast klarinettist Rick Huls en pianiste Mitsoku Saruwatari uit vier ambitieuze strijkers van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, dat onlangs is uitgeroepen tot beste orkest ter wereld. De verwachtingen zijn dus hooggespannen voor het Uriël Ensemble, dat dinsdagavond 26 januari 2010 speelt in de grote zaal van Theater De Vest in Alkmaar. Een uitgelezen kans om een concert bij te wonen van deze internationale topmusici.

De variabele bezetting van strijkers, klarinet en piano zorgt voor een afwisselende programmering, van trio tot sextet, van classicisme tot de 20e eeuw. Het repertoire van het Uriël Ensemble omvat naast vele hoogtepunten uit de kamermuziek ook bijzondere, onbekende werken. In Alkmaar staat het programma vooral in het teken van Johannes Brahms. Het ensemble opent de avond met een pianokwartet van Gustav Mahler, maar daarna is het Brahms die de klok slaat. Voor de pauze speelt het Uriël Ensemble zijn Klarinetkwintet in b kleine terts opus 115, na de pauze klinkt het Pianokwintet in f kleine terts opus 34.

Locatie: grote zaal Theater De Vest in Alkmaar
Datum en tijd: dinsdag 26 januari om 20.15 uur
Toegang: ¤ 20,= (tot 20 jaar en CJP: ¤ 10,=)
Kaarten zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de zaal in De Vest. Reserveren kan ook, via tel.: 0251-655211 of email: info@alkmaarsekamermuziek.nl
Meer informatie op www.alkmaarsekamermuziek.nl





Ingezonden persbericht