Gemeente Leeuwarden

Werkzaamheden herinrichting Heliconweg vertraagd

Bron: Gemeente Leeuwarden (15-01-2010)

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Heliconweg starten niet eerder dan 28 januari. De reden hiervoor is een rechtzaak van de vereniging Milieudefensie tegen de gemeente Leeuwarden over het projectbesluit Heliconweg. Het ingestelde hoger beroep wordt door de Raad van State behandeld tijdens een zitting op 28 januari 2010.

Tot de zitting op 28 januari vinden in de omgeving van de Heliconweg alleen afrondende werkzaamheden plaats op het gebied van riolering en het omleggen van kabels en leidingen van NUTS-bedrijven. De werkzaamheden voor de herinrichting van het Alvestêdeplein kunnen wel doorgaan.

Het project Heliconweg is een van de bereikbaarheidsprojecten in Leeuwarden. Goede bereikbaarheid is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de regio Leeuwarden. Er zijn ingrijpende verbeteringen nodig om de economische ontwikkeling in de regio kansen te geven. Daarbij is ook veel aandacht nodig voor een goede inrichting van de ruimte. Want aanpak van infrastructuur en de ontwikkeling van het gebied daaromheen zijn niet los van elkaar te zien.

Meer informatie over de herinrichting van de Heliconweg kunt u vinden op www.leeuwarden.nl/heliconweg.