Gemeente Almelo

Kinderjury Stadhuis overhandigt adviesrapport aan burgemeester Hermans-Vloedbeld

28 januari 2010 - Burgemeester Hermans-Vloedbeld nam woensdagmiddag 27 januari het adviesrapport van de Kinderjury in ontvangst. De beraadslagingen leverden geen unaniem oordeel op van de Kinderjuryleden. Wel gaven zij hun reactie op de verschillende beoordelingscriteria. Het ontwerp van Meyer en Van Schooten werd gewaardeerd om het vele groen, "en dat gaat lang mee". Kraaijvanger Urbis spreekt de kinderen aan door de kleurrijkheid van het gebouw "en kleur past bij Almelo".
Woensdagmiddag 27 januari om 14.00 uur meldden de leden van de Kinderjury zich in de Java-toren om te vergaderen over wat zij goed vinden aan de twee Stadhuis-ontwerpen. De maquettes hadden ze al goed bekeken tijdens de opening op vrijdag 22 januari. Nadat de Kinderjury vanaf de 10de etage de stad had bekeken, startten ze met hun beraadslagingen. Zij beoordeelden, net als inwoners, de ontwerpen van Kraaijvanger Urbis en Meyer en Van Schooten op een aantal aspecten, ondermeer duurzaamheid maar ook of je je thuis voelt in het nieuwe Stadhuis en of het een monument voor de toekomst is. Moeilijke vragen, maar met een beetje hulp van Quirine van der Veen, die de Kinderjury begeleidt, werden alle vragen beantwoord. Lisa van Kammen werd het meest geprikkeld door het ontwerp van Meyer en Van Schooten: "Omdat er duidelijk een klok op staat en het groot is". Max voelt meer voor het ontwerp van `kraaien-vanger', dat veel kamers telt "en kamers zijn belangrijk".

Burgemeester Hermans-Vloedbeld neemt het adviesrapport van de Kinderjury in ontvangst
Burgemeester Hermans-Vloedbeld nam woensdagmiddag 27 januari het advies
van de Kinderjury in ontvangst. Zij sprak haar enorme waardering uit voor
het werk van de Kinderjury. (FOTO Rikkert Harink)

Om 15.30 uur werd de Kinderjury in het Stadhuis ontvangen door burgemeester Hermans-Vloedbeld. Zij nam het advies van de Kinderjury in ontvangst en sprak haar enorme waardering uit voor het vele werk. Het advies van de Kinderjury wordt door de jury meegenomen in de uiteindelijke afweging.