Gemeente Dalfsen

Duurzaam (T)huis

28-01-2010

Tweede fase van start in Lemelerveld
Duurzaam gemeente Dalfsen logo

Lemelerveld - De tweede fase van Duurzaam (T)huis is op 19 januari met een bewonersavond in Lemelerveld van start gegaan. De bewoners uit de geselecteerde wijk krijgen de kans om hun woning gratis door te laten lichten op energiezuinigheid. Aan de hand van het maatwerkadvies dat de bewoner vervolgens ontvangt, kan hij of zij besluiten om de energiezuinigheid van de woning te verbeteren, bijvoorbeeld door de woning beter te isoleren of te voorzien van een nieuwe Hr-ketel.

De eerste fase van Duurzaam (T)huis is in september 2009 van start gegaan. Ruim 50% van de aangeschreven bewoners uit de proefwijken in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen heeft meegedaan aan Duurzaam (T)huis. Ook hebben veel bewoners buiten de proefwijken zich aangemeld voor Duurzaam (T)huis. Intussen heeft een groot gedeelte van de deelnemers aan fase 1 van Duurzaam (T)huis het maatwerkadvies ontvangen en zijn sommigen al druk aan het klussen geslagen om hun woning energiezuiniger te maken!

De Duurzaamheidsplatforms helpen inwoners met energie besparen Het lokale bedrijfsleven in Lemelerveld, Dalfsen en Nieuwleusen heeft zich verenigd in Duurzaamheidsplatforms. Een Duurzaamheidsplatform kan de bewoner helpen bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen die worden geadviseerd in het maatwerkadvies. De platforms hebben hiervoor per kern een centraal telefoonnummer beschikbaar. Door dit telefoonnummer te bellen, wordt alles in een handomdraai voor de bewoner geregeld, van uitvoering van bijvoorbeeld isolatiewerkzaamheden tot het aanvragen van subsidies en de nazorg.

Duurzaam (T)huis
Duurzaam (T)huis is een project van de gemeente Dalfsen en is in samenwerking met het bedrijfsleven in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld opgezet. Het doel van het project is om zo veel mogelijk energie te besparen in particuliere woningvoorraad in de gemeente. Alle particuliere woningeigenaren met een woning die voor 1995 is gebouwd, kunnen zich bij de gemeente aanmelden voor Duurzaam (T)huis. Een gecertificeerde EPA-adviseur komt vervolgens langs om de woning van top tot teen te bekijken en de bewoner advies te geven over energiebesparingsmogelijkheden. Dit advies ontvangt de bewoner in een makkelijk en overzichtelijk rapport: het maatwerkadvies.

Meer informatie staat op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.