Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 28 januari

Alkmaar, 28-01-2010 o 14.30 uur

Illegaal vuurwerk

Sint Pancras, woensdag 27 januari

Een 18-jarige man uit Sint Pancras werd woensdagavond rond 20.40 uur aangehouden op het Beverplein voor het bezit van illegaal vuurwerk. Agenten controleerden jongeren die vuurwerk aan het afsteken waren. Bij controle bleek het om illegaal vuurwerk te gaan, namelijk mortiergranaten. In een auto, die naast de afsteekplek stond, lagen nog enkele granaten. De eigenaar van de auto wilde zich in eerste instantie niet kenbaar maken. Pas toen de auto weggesleept zou worden meldde de 18-jarige eigenaar zich. Hij werd aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Drankrijder probeert aan politie te ontkomen

Alkmaar, donderdag 28 januari

Een 44-jarige automobilist uit Alkmaar werd donderdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtweg. Agenten zagen de man rijden op de Noorderstraat. Toen zij achter hem reden viel het hen op dat hij zijn snelheid vermeerde en wel heel ongecontroleerd een rotonde nam. Hierna haalde de bestuurder nog een aantal onvoorzichtige manoeuvres uit. De bestuurder verdween in een wijk. De agenten vermoedde dat de man hier zijn voertuig geparkeerd had, en te voet verder was gegaan. Een andere politie-eenheid die inmiddels ter plaatse was gekomen, zag inderdaad een persoon over het fietspad wegrennen. Hij kon worden aangehouden.

Zijn voertuig werd aangetroffen op een stuk braakliggend terrein, en had schade aan de voorkant. Hij bleek vlakbij een snelheidsbeperkende vluchtheuvel, een paaltje geraakt te hebben. Hier wordt ook een stuk wieldop van de auto gevonden. De Alkmaarder vermoedde waarschijnlijk zelf al dat hij teveel gedronken had. Hij bleek inderdaad 600 ug/l te blazen. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drankrijder

t Zand, donderdag 28 januari

Een 36-jarige automobilist uit Wognum werd donderdagochtend rond 01.40 uur aangehouden op de Rijksweg. De auto waar hij in reed bleek onverzekerd te zijn, maar ook bleek de bestuurder een glaasje op te hebben. Hij moest blazen en blies, 685 ug/l. Dit ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aanhouding na mishandeling

Hoorn, woensdag 27 januari

Een 18-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag aangehouden voor de mishandeling van een vriendin. De man was op visite bij de vrouw en werd boos op haar. Hij sloeg haar met zijn vuist in het gezicht en sleurde haar over de grond naar de gang, waar hij met zijn knie haar keel dichthield. De dochter van de vrouw belde de politie. De man werd in de woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in verzekering gesteld.

Mishandeling ex (1)

Oudkarspel, woensdag 27 januari

Een 19-jarige man uit Oudkarspel werd woensdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden in zijn woning nadat hij zijn ex-vriendin had mishandeld. De vrouw die tijdelijk uit huis woont was samen met een vriendin naar de woning gegaan om met de man te praten. Nadat hij had opengedaan, duwde zij hem opzij en drong het huis binnen. De man duwde haar tegen de trap en schopte en sloeg de vrouw. Hierna bedreigde hij haar nog met een steekwapen. Een buurvrouw kwam polshoogte nemen, en nam de vrouw mee naar huis. De politie werd gebeld en deze hield de man in de woning aan.

Mishandeling ex (2)

Den helder, woensdag 28 januari

Een 33-jarige man uit den Helder werd woensdagavond rond 20.15 uur in zijn woning aangehouden. Hij was naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan. Hij werd boos op haar toen zij niet wilde dat hij de laptop meenam. De man sloeg haar met de laptop tegen haar hoofd. Zij viel door de klap op de grond. De vrouw stond hierna weer op, en er ontstond een worsteling. Toe de vrouw probeerde op te staan kreeg zij een duw en viel opnieuw. De man liep het huis uit en de vrouw belde de politie. Deze hield de man aan in zijn woning.