België promoot chemie en life sciences in Davos

28/01/2010 10:00

ESSENSCIA

essenscia en federale regering trekken naar World Economic Forum.

Davos, 28 januari 2010 - essenscia, de federatie van de chemische industrie en life sciences, zal vanavond tijdens de Belgische receptie in Davos de troeven van ons land op vlak van chemie en life sciences voor 150 bedrijfsleiders, bankiers en regeringsverantwoordelijken verdedigen. Ook in moeilijke sociaal-economische tijden, kiest essenscia resoluut voor een offensieve aanpak. De sectorfederatie gelooft in de toekomst van een duurzame en innovatieve chemie en life sciences in België, mits de regeringen de nodige actie ondernemen om de competitiviteit te versterken.

De aanleiding voor het bezoek aan het World Economic Forum zijn de twee projecten die essenscia recent heeft gelanceerd om de chemie- en farmasector in België te promoten: "Belgium, a world champion for chemicals and plastics" en "Belgium, the place to be for biopharmaceutical R&D and manufacturing".

De toespraak van Wouter De Geest, voorzitter van essenscia, staat in het teken van 'global redesign', het centrale thema van de veertigste editie van het World Economic Forum.

Op de Belgische receptie in aanwezigheid van prins Filip en prinses Mathilde, zal De Geest aantonen hoe een sterke chemie en life sciences in België kan bijdragen aan duurzame oplossingen voor wereldwijde uitdagingen zoals voedselvoorziening, water, gezondheid, klimaatverandering, zuinig omgaan met energie en natuurlijke grondstoffen. Ook dr. Peter Piot, hoofd van UNAIDS, zal een toespraak houden. Bill Gates is een van de opmerkelijke gasten.

"De crisis verplicht bedrijven vandaag meer dan ooit om keuzes te maken voor een duurzame samenleving. De Belgische chemische en farmaceutische industrie heeft die boodschap begrepen. Global redesign is geen ambitie voor de toekomst, maar vandaag al een onderdeel van de manier waarop onze ondernemingen hun activiteiten ontwikkelen", beklemtoont Wouter De Geest.

"De voorbije decennia hebben wij in ons land een chemie- en farma-industrie van wereldklasse opgebouwd. Het is nu zaak dat ondernemingen én overheden de juiste beslissingen nemen om die belangrijke industrie hier te houden en verder te ontplooien. Onze industrie is immers de basis waarop welvaart kan worden gebouwd", zegt Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder van essenscia.

De essenscia-delegatie in Davos bestaat uit Wouter De Geest (BASF Antwerpen), Frank Coenen (Tessenderlo Group), Carl Van Camp (Total Petrochemicals), Vincent De Cuyper (Solvay), Alexis Brouhns (Solvay), Paul Stoffels (Johnson & Johnson), Pascal Lizin (GSK Biologicals), Yves Verschueren (essenscia) en Frank Beckx (essenscia).

Meer info:

Frank Beckx, woordvoerder essenscia, tel. 02 238 97 08, gsm 0476 80 94 74, fbeckx@essenscia.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel