Gemeente Drechterland

2-2-2010
Welke partij vertegenwoordigt uw mening?

Drechterlanders goed geïnformeerd het stemhokje in

Drechterlanders kunnen vanaf 3 februari 2010 gebruik maken van de speciale stemhulp Kieskompas.
Wanneer kiezers op belangrijke onderwerpen hun mening geven, worden hun antwoorden vergeleken met de posities van alle politieke partijen die meedoen in hun gemeente. Kieskompas laat zien welke politieke partij het meest overeenkomt met de eigen mening. Zo kan iedereen op 3 maart bij de gemeenteraadsverkiezingen goed geïnformeerd het stemhokje in. U kunt de kieskompas vinden via
www.drechterland.nl/kiesuwgemeenteraad

Geen plat stemadvies
Nadrukkelijk geeft Kieskompas geen plat en dwingend stemadvies door rangordening van partijen. Bij Kieskompas wordt de gebruiker na het invullen van een 30-tal duidelijke stellingvragen gepositioneerd in een overzichtelijk politiek spectrum te midden van alle deelnemende partijen. Gebruikers worden niet gedwongen in zwart-wit termen vragen te beantwoorden, maar kunnen aangeven in welke mate zij het eens zijn met een stelling.
Met één simpele klik op een partij kan een gebruiker zien op welke issues hij of zij het eens of oneens is met de betreffende partij.

Hogere opkomst en beter geïnformeerde kiezers
Het doel van het Kieskompas voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart van dit jaar is vooral opkomstbevordering en een beter geïnformeerd publiek over de voorstellen van alle deelnemende politieke partijen.