Gemeente Woudrichem

Veel belangstelling voor informatieavond in Almkerk

ât Verlaat in Almkerk was overvol met de ruim 300 mensen die de uitnodiging hadden aangenomen om te komen naar de informatieavond van dinsdag 9 februari. Het onderwerp van de avond was ruimtelijk projecten en bouwplannen in Almkerk. Er werd door vertegenwoordigers van alle betrokken partijen een presentatie gegeven van de plannen die leven en binnen kortere of iets langere tijd uitgevoerd gaan worden.

Â

Wethouder de Peuter gaf de aftrap waarna directeur bestuurder P. van den Heuvel van Woonlinie het woord kreeg en de samenwerking en rolverdeling tussen de gemeente en Woonlinie toelichtte.

Â

De heer Pruijssers, voorzitter van de directie van Rabobank Altena vertelde dat het nieuwe Rabobankgebouw in Almkerk West een duurzame parel moet gaan worden, waar ook een landschapsarchitect meedwerkt. Servicebioscoop Hollywoud heeft ook een nieuw plek gevonden in Almkerk West maar de heer Duijnhouwer kan op dit moment nog geen tekeningen laten zien.

Â

Johan van de Wiel van Woonlinie heeft na een prachtig filmpje uit de doeken gedaan wat de woningbouwplannen zijn voor Almkerk West, alle informatie daarover kunt u vinden op www..

Â

De korfbalvereniging ACKC en de voetbal waren het erover eens dat ze blij zijn met de aanleg van kunstgrasvelden die intensiever kunnen worden gebruikt dan de traditionele grasvelden, zo vertelde de heren Van de Herik van Van Drunen

Â

Na de pauze werd het Centrumplan van Almkerk toegelicht. Ron Boterblom , afdelingshoofd van de afdeling Openbare Werken van de gemeente, heeft laten zien op welke plaatsen in het centrum werkzaamheden gebeurd zijn of nog zullen gebeuren.

Â

De jeu de boulebaan heeft er een groot schaakbord bij gekregen. Het riool wordt dit voorjaar afgekoppeld waardoor regenwater niet meer naar de waterzuivering gaat. Dit houdt in dat er dit jaar in fases een aantal straten open liggen. Het bouwen van het bustransferium, de 4e vleugel van Altenahove, en een aantal parkeerplaatsen is al uitgevoerd. De parkeerplaatsen die straks bij het nieuwe WoZoCo horen zijn nog onderwerp van studie.

Â

Doordat er meer gebouwen komen te staan is er een mogelijkheid gezocht om het regenwater dat niet in de bodem kan zakken kwijt te kunnen. Die compensatie wordt gemaakt door een grote vijver aan de achterkant van Altenahove, waarbij de wandelpaden behouden blijven.

Â

De heer van Hallem van De Riethorst Stromenland heeft laten zien hoe Huize Antonia wordt en verteld wat de functies van het gebouw zijn.

Â

Daarna heeft de heer van de Stelt de bezoekers laten zien wat de plannen zijn voor de renovatie van ât Verlaat en architect Kees Timmer heeft samen met de heer de Haas van muziekvereniging Nooit Gedacht de bouw van het muziekgebouw toegelicht.

Â

Als laatste heeft de heer Pas laten zien hoe het Rabobankgebouw getransformeerd wordt tot het gezondheidscentrum. De huisarts, tandarts, apotheek en fysiotheratie zullen eind april hun nieuw onderkomen betrekken.

Â

Door alle informatie en het aantal belangstellenden was het een volle, maar ook een waardevolle avond, zo vond wethouder de Peuter.

Â

Een aantal presentaties kunt u hieronder nog eens nakijken.

Te downloaden:

* 09-12-21 Verkaveling Almkerk-West.jpg (1,03 MB)
* woonlinie almkerk west.pdf (670,28 KB)

* Almkerk Centrum Openbare Werken.pdf (1,94 MB)
* Huize Antonia.pdf (77,02 KB)

* gezondheidscentrum.pdf (1,17 MB)