Politie Groningen

Zaterdag 27 februari 2010

Provincie Groningen, 27-02-2010

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Borger is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De politie trof, naar aanleiding van een melding dat een vrouw uit een auto was gezet, op de Leonard Springerlaan het stel met een jong kind aan. De agenten bemerkten tijdens een eerste gesprek dat de man onder invloed van alcohol was. Een raam van hun auto was vernield. De vrouw zat huilend op straat. De man bekende de agenten dat hij zijn vrouw even daarvoor geslagen had. De laatstgenoemde vertelde dat het zo toch echt niet langer kon. De agenten hielden de man aan. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in, het traject huiselijk geweld is in gang gezet. Het is nog onduidelijk wie het bewuste raam heeft vernield en wat de aanleiding van de ruzie was.

Man aangehouden voor belediging

WINSCHOTEN - Een 26-jarige man uit Veendam is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor belediging. De inwoner van Veendam vond het nodig om surveillerende agenten op de Venne al schreeuwend te beledigen. Hij zit vast en verklaarde het feit te hebben gepleegd, omdat een vriend van hem in Nijmegen eerder voor hetzelfde vergrijp was aangehouden. De man kwam er achter dat de regels hier niet anders zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

TER APEL - Een 32-jarige man uit Ter Apel is vrijdagnacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd door de agenten gecontroleerd op het Ruiten A Kanaal Zuid in zijn woonplaats. De bestuurder was even eerder de politie gepasseerd en probeerde zich uit de voeten te maken. Zo parkeerde hij zijn auto stilletjes met gedoofde lichten in genoemde straat en stapte uit. De dienders hadden dit door en controleerden de man. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte verklaarde dat hij het rijden met drank op in de nachtelijke uren wel verantwoord vond. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

SAPPEMEER - Een 39-jarige vrouw uit Sappemeer is vrijdagavond in haar woonplaats aan de Kleinemeersterstraat door de politie aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De agenten reden naar genoemde locatie omdat daar een ruzie op straat zou plaatsvinden. De agenten bemerkten dat de 39-jarige behoorlijke onder invloed van drank was. Tijdens de ruzie sloeg zij een andere vrouw en bedreigde haar, zo bleek uit een eerste onderzoek van de politie. Daarbij zijn ook gesprekken met getuigen gevoerd. De verdachte werd daarop gearresteerd en zit nog vast. De aanleiding voor de ruzie is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Jongen aangehouden voor diefstal

SIDDEBUREN - Een 15-jarige jongen uit Siddeburen is vrijdagnacht door de politie op de Hoofdweg aangehouden voor diefstal. Surveillerende agenten zagen de jongen samen met een vriendje en een vriendinnetje over straat lopen. De 15-jarige had een vogelvoerkrans in de hand. Toen hij de agenten zag gooide hij de krans snel weg en vertelde de politie dat hij in het geheel geen krans in zijn handen had gehad. Later bleek dat hij deze had gestolen bij een bedrijf even verderop. De jongen gaf dit op het politiebureau toe. Hij is overgedragen aan zijn moeder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken fietser botst tegen auto

SELLINGEN - Een 34-jarige man zonder vast woonadres is vrijdagmiddag door de politie aangehouden op de Dorpsstraat in Sellingen. De fietser botste, al slingerend, tegen de zijkant van een passerende auto. Hij had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de 34-jarige ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.