Gemeente Uithoorn

Openbaar debat na de gemeenteraadsverkiezingen

23 februari 2010
Op donderdag 4 maart 2010 wordt van 19.30 - 21.30 uur een openbaar politiek debat gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te Uithoorn.

In dit politiek debat geven de gekozen partijen een eerste reactie op de verkiezingsuitslag en benoemen zij de inhoudelijke speerpunten die zij belangrijk vinden voor de agenda van de raad in de komende vier jaar. Het debat wordt gevoerd door (maximaal) twee vertegenwoordigers van de nieuwe fracties.

Afhankelijk van het verloop van het debat, onder voorzitterschap van burgemeester Spruit, worden aan het slot de eerste conclusies over de inhoudelijke speerpunten geformuleerd. Deze worden in een voorstel aan de nieuwe raad aangeboden. Over dit voorstel wordt in de eerste vergadering van de nieuwe raad op 11 maart 2010 een politiek debat gevoerd, worden de prioriteiten bepaald en vindt tenslotte besluitvorming plaats. Het besluit wordt vervolgens als input meegegeven aan de onderhandelaars voor een nieuw college van burgemeester en wethouders.

De lijsttrekkers hebben tot de bijeenkomst op 4 maart 2010 besloten om zo snel mogelijk na de verkiezingen een openbare start te maken met de politieke grondslag voor de werkzaamheden van de nieuwe raad. ^

* Gemeenteraadsverkiezing