Skills Masters maakt werk van talent

02/03/2010 12:47

Skills Masters BV

Skills Masters maakt werk van talent

Beroepen, opleidingen en mbo-vacatures in spotlights in Ahoy

Of het nu gaat om metalen dakdekken, lassen, reanimeren of moleculair koken, het komt allemaal aan bod tijdens Skills Masters op 4, 5 en 6 maart in Ahoy Rotterdam. Skills Masters richt zich op (v)mbo-leerlingen, jonge vakmensen en werkzoekenden, die zich willen oriënteren op hun toekomst. Het evenement moedigt jongeren aan om hun talenten te ontdekken en daar werk van te maken.

Het evenement kent een hoog doe-gehalte en nodigt bezoekers uit om zelf beroepen uit te proberen of aan de hand van demonstraties en vakwedstrijden te beleven wat het is om in een bepaalde sector te werken. Volgens Jos de Goey, directeur van Stichting Skills Netherlands maken jonge mensen hun toekomstkeuze niet meer op basis van een foldertje of advertentie. De Goey: "De beleving van het vak is cruciaal. Een realistisch beeld hebben van het vak is allesbepalend voor je toekomst. Daarom organiseren we Skills Masters."

Talent Scouts

Bezoekers krijgen begeleiding van Talent Scouts bij het vinden van een werkgever. 'De ervaring leert dat een actieve benadering en bemiddeling door professionele scouts erg succesvol is. Vorig jaar hebben we op deze manier al meer dan 1.000 werknemers en werkgevers aan elkaar gekoppeld', aldus Jolanda Jansen, General Manager Consumer Events van Ahoy Rotterdam. Bezoekers kunnen op het evenement ook terecht voor allerlei beroepskeuzetesten en tips die in hun loopbaanpad van pas kunnen komen. Zo kan men op het 'Succesplein' het CV laten checken, presentatietechnieken leren en krijgt men aanbevelingen voor kleding en visagie.

Nationale vakwedstrijden

Tijdens Skills Masters vinden de nationale finales plaats van de vakwedstrijden voor vmbo'ers en mbo'ers. De grootste vakwedstrijd voor vmbo'ers is Skills Talents, waar meer dan 300 vmbo'ers uit 82 scholen strijden om nationaal kampioen te worden. De mbo-jongeren strijden naast de nationale titel ook voor deelname aan de Europese kampioenschappen EuroSkills, die in december van dit jaar plaatsvinden in Portugal.

Over Skills Masters

Op de zesde editie van het evenement worden meer dan 50 bedrijven, 17 onderwijsinstellingen en 75 beroepen gepresenteerd. Er worden gedurende drie dagen circa 25.000 bezoekers verwacht.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.skillsmasters.nl