Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 04-03-2010

Aanhoudingen voor handel in verdovende middelen en witwassen (zie persbericht dd. 12 februari 2010)

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagochtend 2 maart twee Amersfoorters van 38 en 39 jaar aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en witwassen van crimineel geld. De 38-jarige man werd in een woning in Utrecht aangehouden. De tweede verdachte werd in zijn woning in Amersfoort aangehouden. Kort daarna startte zoekingen in de woning in Amersfoort en in een coffeeshop aan de Schimmelpenninckstraat in Amersfoort. Bij de zoeking in de coffeeshop werd ruim twee kilo aan wiet en hasj aangetroffen en in beslag genomen.

De aanhoudingen zijn een gevolg van een onderzoek naar de handel in verdovende middelen dat startte na het aantreffen van ruim 33 kilo henneptoppen en hasj in een bedrijfspand op de Spaceshuttle op 21 december 2009. Hierbij werd een 28-jarige Amersfoorter aangehouden die op dit moment in voorlopige hechtenis zit. De politie trof in het bedrijfspand acht autos en ongeveer 18.000 euro aan. Deze voertuigen en het geldbedrag zijn in beslag genomen.

Op 11 februari werd in verband met hetzelfde onderzoek een 18-jarige Amersfoorter aangehouden. Na zijn aanhouding stelde de politie dezelfde dag in een aantal panden in Amersfoort een onderzoek in. Hierbij troffen de agenten bijna 30 kilo aan hasj en henneptoppen aan. Daarnaast werd 15.000 euro aan geld aangetroffen en in beslag genomen

In totaal heeft de politie vanaf 21 december meer dan 60 kilo softdrugs, een geldbedrag van ongeveer 40.000 euro en 11 autos in beslag genomen in verband met het onderzoek. De politie zet het onderzoek voort. De vier verdachten zitten vast.

Verdovende middelen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij een hoeveelheid verdovende middelen bij zich had.

Omstreeks 13.00 uur zagen agenten in burger op de Wagnerstraat een man iets geven aan een vrouw. Dit gebeurde op zon verdachte manier dat agenten het sterke vermoeden hadden dat hier werd gehandeld in verdovende middelen. De man die iets aan de vrouw had gegeven werd aangesproken maar rende direct hard weg. Een achtervolging werd ingezet en de 24-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden. Hij bleek maar liefst 22 bolletjes met vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben.