Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 04-03-2010

Rijbewijs ingevorderd

DWINGELOO De politie heeft woensdagmorgen een 31-jarige automobilist uit Elim aangehouden. De man reed over de N855 te Dwingeloo waar hij een lasercontrole passeerde. De man reed 132 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012911)

Winkeldief aangehouden

PATERSWOLDE Woensdagmiddag is een 61-jarige man uit Eelde aangehouden. De man had in een winkel aan de Hoofdweg etenswaren meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is meegenomen naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010012912)

Licht gewonde door onoplettendheid

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft er op de A28 ter hoogte van Hoogeveen een eenzijdig ongeval plaats gevonden. Een 20-jarige automobilist uit Uithuizermeeden reed over de A28 in de richting van Groningen. De man was bezig met een navigatiesysteem waardoor hij niet op de weg lette en in de linkerberm terecht kwam. Hij gaf daarna een ruk aan het stuur waardoor de auto dwars over de linker rijstrook gleed en vervolgens in de middenberm tot stilstand kwam in een sloot. De man is met nekklachten overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2010012913)

Bestuurder 45-km auto rijdt door na ongeval

ASSEN De politie heeft woensdagmorgen een 90-jarige bestuurder van een 45-km auto uit Assen aangehouden. Eerder die middag kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een 45-km auto tegen een hekwerk en slagboom aan de Westerbrink was gereden en vervolgens was doorgereden. Agenten konden de man later in een woning aan de Westerwoldestraat aanhouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012937)

Rijden zonder rijbewijs

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige man uit Assen aangehouden op de Mr. P.J. Troelstralaan. De man reed zonder geldig rijbewijs in een onverzekerde auto. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012976)

Aanhouding verboden wapenbezit

BORGER De politie heeft woensdagmiddag een 49-jarige man uit Borger aangehouden in een woning aan het Hunzedal. De man was in het bezit van een nepvuurwapen, welke volgens de Wet Wapens en Munitie is verboden. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het nepvuurwapen is in beslag genomen. (2010012982)

Bestuurder scooter licht gewond

EMMEN Een 16-jarige jongen uit Nieuw-Weerdinge is woensdagavond licht gewond geraakt. De jongen reed over de Oude Roswinkelerweg toen hij ter hoogte van de kruising met de Sleedoorn tegen een wegafzetting was gereden en ten val kwam. De jongen hield een gekneusde linkerarm over aan zijn val. (2010012986)

Man aangehouden voor bedreiging agenten

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond een 44-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Eerder die avond kreeg de politie de melding dat de man voor veel geluidoverlast zorgde rondom zijn woning aan De Reiger. Ter plaatse wilde de man niet meewerken en bedreigde de agenten. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010012990)

Brand in woning door brandende sigaret

ERICA Woensdagavond heeft er een brand gewoed in een woning aan de Kalffstraat. De 45-jarige bewoner was met een brandende sigaret in slaap gevallen op de bank waardoor de bank vlam vatte. De bewoner werd op tijd wakker, kon de woning verlaten en alarmeerde de hulpdiensten. De brandweer kon snel het sein brandmeester geven. De man blees ongedeerd. (2010013001)

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 19-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed met twee andere mannen rond in Beilen en trok de aandacht van surveillerende agenten doordat de verlichting niet in orde was. Bij controle bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en zich niet kon identificeren. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010013016)

Beschonken automobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 39-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man rijden op de Nijbracht. Hij viel op door zijn afwijkend rijgedrag. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 435 ug/l (1 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2010013019)

Aanhouding na huiselijk geweld

TYNAARLO Woensdagnacht heeft de politie een 56-jarige man uit Midlaren aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw mishandeld te hebben. Hij is aangehouden en naar het bureau in Assen gebracht. De vrouw is ter controle naar het UMCG te Groningen gebracht. Het traject huiselijk geweld wordt in werking gesteld. (2010013032)

Auto schept fietser

ZUIDWOLDE Woensdagavond heeft er op de N48 een ongeluk plaatsgevonden. Een 63-jarige automobilist uit Nieuwleusden reed in de richting van Balkbrug toen hij schrok doordat een 61-jarige fietser uit Hoogeveen plots de N48 overstak. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en botste tegen hem. De fietser is met een gebroken heup overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (2010012992)

Rijbewijs ingenomen

BEILEN Woensdagnacht heeft de politie een 30-jarige man uit Meppel aangehouden wegens een snelheidsovertreding. De man reed op de A28 in dicht mist met een snelheid van 174 km/u waar 120 km/u is toegestaan. De man is ter hoogte van Beilen aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010013035)

Trailer met boot gestolen

MEPPEL Woensdagnacht is er bij een bedrijf op de Setheweg in Meppel een inbraak gepleegd. Er is een trailer met daarop een boot gestolen. De boot heeft een waarde van enkele duizenden euros. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010013014)

Politie zoekt getuigen van overval op vrouw

MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een vrouw aan de Timorstraat in Meppel. De 68-jarige vrouw uit Meppel liep woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur met haar rolator vanaf de Floresstraat linksaf de Timorstraat in. Daar werd ze door een onbekende man van achteren benaderd. Deze pakte haar leren schoudertas uit het bagagerekje van haar rolator en rende weg richting de Soembastraat en vervolgens het centrum in. Daarna heeft de vrouw hem nog op de Ceintuurbaan gezien met haar schoudertas. Het gaat om een jongeman van ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft zwart haar en een getinte huidskleur. Hij droeg een rood jack. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Getuigen kunnen contact leggen met de politie in Meppel via 0900-8844. (2010013005)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.