CNV Onderwijs

4 maart 2010

Leraren vaak slecht geïnformeerd door schoolleiding

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Basisonderwijs

Scholen druk met besteding miljard Actieplan

Hoewel op veel scholen van voortgezet onderwijs en primair onderwijs gewerkt wordt aan betere promotiekansen van leraren, blijkt ook dat veel leraren slecht geïnformeerd zijn. De verbetering van promotiekansen van leraren werd mogelijk door het Convenant Leerkracht waar in totaal ruim een miljard euro mee is gemoeid. Bij de enquête van CNV Onderwijs waren 2500 leraren primair en 700 leraren voortgezet onderwijs betrokken.

Vicevoorzitter CNV Onderwijs Patrick Banis: `Het goede nieuws is natuurlijk dat de meeste scholen bezig zijn met de besteding van de beschikbare gelden. Dat is ook voor de minister belangrijk om te weten. Maar zorgelijk vind ik dat veel schoolleiders en besturen hun personeel hierover blijkbaar onvoldoende informeren. Dat zal snel moeten verbeteren om te zorgen dat de leraren ook vertrouwen kunnen hebben in eerlijke promotiekansen.'

De meeste scholen in primair en voortgezet onderwijs zijn bezig met het verbeteren van de promotiekansen van leraren. In het Convenant Leerkracht, waar in totaal ruim een miljard euro mee gemoeid is, is afgesproken dat grote groepen leraren in het primair en voortgezet onderwijs tot 2014 kunnen droomstromen naar een hogere schaal.

Maar ook blijkt dat leraren hierover op school vaak nog slecht worden geïnformeerd. Meer dan de helft van de leraren zegt hierover van de schoolleiding of de werkgever nog helemaal geen informatie te hebben gekregen.

CNV Onderwijs voert al enige tijd een actieve campagne om leraren te informeren over de nieuwe promotiemogelijkheden. Op de website www.meerverdieneninhetonderwijs.nl kunnen leraren een snelle `functiescan' doen om te zien hoeveel kans zij maken op promotie. Ook zijn op die site allerlei tips te vinden en nuttige informatie over dit onderwerp.

Bijlagen:Uitslag enquête primair onderwijs

http://www.meerverdieneninhetonderwijs.nl/enquete-po/uitslag

Uitslag enquête voortgezet onderwijs
http://www.meerverdieneninhetonderwijs.nl/enquete-vo/uitslag
---