Politie Haaglanden

Persberichten 4 maart

Haaglanden , 04-03-2010

Hennepkwekerijen ontmanteld
Den Haag Medewerkers van de gemeente ontdekten woensdagavond 3 maart rond 18.30 uur een hennepkwekerij aan het Heeswijkplein. De medewerkers en personeel van een woningbouwvereniging controleerden het pand, omdat omwonenden overlast hadden door onregelmatigheden rond de woning. In de woning bleken twee kamers te zijn ingericht als hennepkwekerij. De gealarmeerde agenten ontdekten in totaal ongeveer 300 hennepplantjes. De energiemaatschappij ontdekte dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een 29-jarige Hagenaar was in de woning aanwezig. De politie hield hem aan. Diezelfde avond rond 22.00 uur ontdekten de brandweer en de politie een hennepkwekerij in een woning aan het Hendrinaland. De brandweer ontdekte de kwekerij toen zij gealarmeerd waren vanwege wateroverlast. Het betrof een reeds geoogste hennepkwekerij van ongeveer 164 planten. Ook hier bleek met de energiemeter geknoeid te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Taxichauffeur in overtreding
Den Haag De politie kreeg het woensdag 3 maart rond 18.00 uur aan de stok met een 61-jarige Haagse taxichauffeur. De agenten zagen dat de chauffeur op het Korte Voorhout een voorsorteervak voor linksaf negeerde door rechtdoor te rijden. Door deze actie veroorzaakte hij bijna een aanrijding met een andere auto. De politie sprak de chauffeur aan, maar de man wilde niet meewerken. Er ontstond verwarring over zijn juiste identiteitsgegevens. Omdat de chauffeur bleef weigeren zijn medewerking aan het onderzoek te verlenen, hielden politieagenten hem aan. Aan het politiebureau bleek dat de 61-jarige gelogen had over zijn naam. Hij kreeg een bekeuring voor de verkeersovertreding en het opgeven van een valse naam. Daar bovenop kreeg hij een proces-verbaal, omdat hij de juiste papieren niet ter inzage wilde afgeven. Dat is in het kader van de wet op beroepspersonenvervoer verplicht.

De politie zoekt getuigen ramkraak
Den Haag De politie zoekt getuigen van een ramkraak in de nacht van 3 op 4 maart rond 04.00 uur op een kapsalon in de Fahrenheitstraat. Nog onbekenden braken de toegangsdeur open en betraden het pand. Hierna namen zij een aantal goederen mee. Bent u getuige geweest van deze ramkraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

Autokrakers gesnapt
Den Haag Een surveillerende agent zag donderdagochtend 4 maart om 04.00 twee mannen op het trottoir van het Oosteinde lopen. Omdat de agent het duo niet helemaal vertrouwde, besloot hij het tweetal te controleren. Eén van de mannen, een 36-jarige man uit Naaldwijk, had een tasje in zijn handen die hij probeerde te verbergen. Toen de agent via de portofoon om versterking vroeg, zag hij dat de man iets uit het tasje pakte en in de heg gooide en wegliep. De agent waarschuwde zijn collegas die de man kon aanhouden, ook de andere man een 36-jarige Hagenaar werd aangehouden. In de heg troffen de agenten vervolgens een navigatiesysteem en een autoradio aan. Uit onderzoek bleek dat het navigatiesysteem thuishoorde op de Frankenthaler in Wateringen. Hier troffen de agenten een bestelbus met ingeslagen raam aan. Het navigatiesysteem en de autoradio waren uit de auto gestolen. In het politiebureau bleek dat de Naaldwijker nog een navigatiesysteem bij zich had. Ook deze was gestolen uit een auto die op de Frankenthaler in Wateringen stond geparkeerd. De twee mannen zijn ingesloten.

Dodelijk ongeval
Den Haag Een 84-jarige automobilist uit Den Haag is woensdagochtend 3 maart om 09.15 uur overleden bij een aanrijding op de Machiel Vrijenhoeklaan. De bestuurder raakte tijdens het rijden waarschijnlijk onwel en reed aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan rechtdoor en botste uiteindelijk tegen een boom. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd maar kwam toch te overlijden. De politie stelt een onderzoek in.

Zonder licht fietsen eindigt in de cel
Den Haag Doordat hij zonder licht fietste trok een 43-jarige Hagenaar woensdagavond 3 maart de aandacht van politieagenten. De agenten zagen de man omstreeks 21.15 uur zonder licht door de Schlegelstraat fietsen. Toen de agenten hem een bekeuring gaven, bleek dat de man nog voor 79 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Daarnaast moest hij ook nog een openstaande boete van 389 euro betalen. De man moest dan ook mee naar het bureau om zijn straf uit te zitten.

Gewond bij aanrijding
Den Haag - Bij een aanrijding woensdag 3 maart om 07.50 uur raakte een 54-jarige vrouw uit Den Haag gewond. Het slachtoffer fietste op de Laan Copes van Cattenburgh en werd door een 56-jarige automobilist uit Den Haag, die linksaf de Bankastraat in sloeg, over het hoofd gezien. De automobilist raakte de achterzijde van de fiets waardoor het slachtoffer viel. De Haagse raakte gewond aan haar hoofd maar hoefde niet naar een ziekenhuis.

Schone slaper
Leidschendam - Woensdagavond 3 maart kreeg de politie de melding dat er op de De Haar een man op de tramrails zou liggen te slapen. Daar aangekomen bleek dat de man, die dronken was, inmiddels in een bus was gestapt. Hij had echter ook nog even de ruiten van het Htm-kantoortje vernield. De bus met de verdachte die wederom in slaap was gevallen - reed inmiddels op de Arembergelaan. Daar heeft de chauffeur op de politie gewacht. Agenten wekten de man en hielden hem aan. De 59-jarige Delftenaar bleek geen onbekende van de politie te zijn: het is namelijk een zogenoemde veelpleger. Voor Politie Haaglanden heeft de aanpak van deze stelselmatige daders prioriteit.

Aanrijding
Westland/Naaldwijk Op de Patijnburg raakte woensdag 3 maart een 17-jarig meisje uit Monster gewond, toen zij werd aangereden door een auto. Een 35-jarige automobiliste uit s-Gravenzande wilde vanaf de Patijnburg, linksaf de Secretaris Verhoefweg oprijden. Zij zag hierbij het meisje op haar scooter over het hoofd. Het meisje viel op de grond en liep hierbij letsel aan haar arm op. De GGD vervoerde het meisje naar het ziekenhuis.

Bij wie hoort Rex?
Westland/De Lier Op de Watermolen vingen politieagenten woensdagavond rond 21.00 uur een loslopende hond. De hond liep er al een tijdje. De eigenaar van het beest was nergens te bekennen. De zwarte herderachtige hond droeg wel een halsband, maar droeg geen penning. De agenten doopten hem Rex en namen hem mee naar het politiebureau. Daar droegen zij hem over aan de dierenambulance.

Diefstal boot opgelost
Delft De politie in Delft kreeg woensdag 3 maart om 09.45 uur een melding van collegas uit Rotterdam die melding maakten van een diefstal van een boot, die nu via het Rijn-Schiekanaal op weg was richting Delft. Politieagenten onderschepten de boot (8.5 mtr) ter hoogte van de Zuidwal. De motor stond aan, en man had de achterste tros al losgegooid. Ze hielden de 30-jarige man uit Rotterdam aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar namen agenten contact op met de eigenaar van de boot en de collegas in Rotterdam. De eigenaar kwam naar Delft en voer de boot terug. De zaak wordt verder onderzocht door de politie van Rotterdam-Rijnmond.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Delft Een 22-jarige vrouw uit Delft kreeg woensdag 3 maart om 22.00 uur een klap op haar hoofd. Zij is zichtbaar zwanger en stapte bij tramhalte Hovenpassage aan de Martinus Nijhofflaan uit lijn 1. Ze moest door een groepje van ongeveer zes jongeren (allen met een donkere huidskleur) heenlopen om naar huis te gaan. Eén van de jongeren zei iets in de trant van Zo hé, waarna ze een klap op haar hoofd voelde. Ze liep hierdoor een bult op haar hoofd op. Het groepje jongeren stapte hierna de tram in. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Hebt u iets gezien dat kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Bel dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Jongens met nepvuurwapen op zak
Zoetermeer Politiebikers kregen woensdag 3 maart om 15.30 uur van een beveiligingsmedewerker de melding dat drie jongens met een nepvuurwapen op zak op straat liepen. Op de Overwest zagen ze de beveiliger die achter de jongens aanliep. Samen hielden ze de jongen aan die het nepwapen in zijn jaszak had. De 14-jarige jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 13-jarige jongen werd ook aangehouden, omdat hij balletjes voor het wapen op zak had. Beide jongens uit Zoetermeer werden van het politiebureau opgehaald door hun ouders en kregen een proces-verbaal mee.