Gemeente Laren

BEL Combinatie schenkt oude IT-apparatuur aan goed doel


01-03-2010

Right to play laat kinderen sporten

De BEL Combinatie heeft vorige week oud olympisch kampioen judo Ben Sonnemans van de organisatie Right to Play ontvangen om hen de opbrengst van de oude ICT-apparatuur te overhandigen. Right To Play is een humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Hun sport- en spelprogramma's leggen de basis voor een gezonde ontwikkeling van het kind.

De BEL Combinatie vroeg zich af of de gebruikte IT-apparatuur wellicht aan goede doelen geschonken kan worden. Een prima intentie, maar de praktijk liet zien dat ontvangende organisaties er nauwelijks raad mee weten door de bijkomende kosten voor logistiek, onderhoud en service. Stichting ITdonations bood de oplossing voor dit probleem. ITdonations garandeert organisaties een professionele verwerking van hun afgeschreven IT-apparatuur en maakt de opbrengst vervolgens over naar een goed doel naar keuze, dat hierdoor optimaal van de donatie profiteert. Right To Play heeft een samenwerkingsovereenkomst met ITdonations om als één van twee begunstigden te fungeren.

Ben Sonnemans is acht maal Nederlands kampioen geweest, deed mee aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta en 2000 in Sydney en werd in 1997 Europees kampioen. Momenteel werkt Ben bij Gemnet als Accountmanager. In de sport is Ben als bestuurder nauw betrokken bij zijn club, Stichting Topjudo Kenamju en als ambassadeur bij Right To Play. Ben heeft als Right To Play ambassadeur o.a. sport- en spelprojecten in Mali bezocht.