Gerechtelijke organisatie

Uitspraak tussenarrest in de Puttense zaak

Arnhem, 4 maart 2010 - Het gerechtshof Arnhem heeft vandaag in een tussenarrest beslist op de verzoeken die namens verdachte P. door zijn raadsman zijn gedaan op de regiezitting van 5 februari 2010. De advocaat-generaal had geen verzoeken. De belangrijkste beslissingen van het hof zijn de volgende:


- Het verzoek van de raadsman tot het horen van twee deskundigen is toegewezen. Het gaat om een gynaecologe en een uroloog. Deze deskundigen zullen op een nadere terechtzitting worden gehoord.


- Het verzoek tot het horen van een groot aantal andere deskundigen en getuigen is afgewezen.


- Het verzoek van de raadsman om alle processtukken van de eerste Puttense zaak aan het huidige dossier toe te voegen, is door het hof toegewezen. Het hof is van oordeel dat de door de raadsman verzochte stukken zijn opgemaakt naar aanleiding van de verdenking van moord en verkrachting van Christel Ambrosius.

Nu dit misdrijf precies de verdenking tegen deze verdachte betreft is, acht het hof het noodzakelijk dat deze stukken - behoudens de persoonsdossiers van de gewezen verdachten en eventueel andere betrokkenen - aan het dossier worden toegevoegd.

Tenslotte is overwogen dat hetgeen op (een) nadere terechtzitting(en) naar voren komt, aanleiding kan geven om alsnog een of meer getuigen en/of deskundigen te horen.

Het hof heeft nog geen nieuwe zittingsdatum vastgesteld. Zodra deze datum vastgesteld is, wordt deze vanzelfsprekend via rechtspraak.nl en de perslijst van het gerechtshof Arnhem openbaar gemaakt.

LJ Nummer

BL6469

Zie het origineel
Bron: Gerechtshof Arnhem Datum actualiteit: 4 maart 2010 Naar boven