Deelgemeente Charlois Rotterdam

Spannende uitslagenavond in Theater Zuidplein

Zinderend spannend was het bij tijd en wijle in het Theatercafé van Theater Zuidplein, waar op woensdagavond 3 maart de uitslagenavond van de deelraadsverkiezing Charlois werd gehouden, gepresenteerd door Harry-Jan Bus.

Gezelligheid tijdens het wachten op de uitslagen Ruim honderd vertegenwoordigers van de deelnemende politieke partijen en andere belangstellenden verzamelden zich vanaf 21.00 uur in het Theatercafé. Onder het genot van een hapje, drankje en sfeervolle jazzmuziek werd samen gewacht op de uitslag van de deelraadsverkiezing.

Nek-aan-nekrace

Omstreeks 22.00 konden de eerste resultaten van de sneltelling worden gepresenteerd en toen bleek al snel, dat het een nek-aan-nekrace tussen PvdA en Leefbaar Rotterdam zou worden. Halverwege de avond was de stand gelijk en zagen beide grote partijen in Charlois negen zetels op het presentatiescherm staan. Maar al snel daarop lieten de uitslagen een verschuiving zien ten gunste van de PvdA. Uiteindelijk bij telling van 29 van de 30 stembureaus- eindigde de PvdA op tien zetels, drie minder dan bij de verkiezing in 2006. Leefbaar Rotterdam kwam op acht, evenveel als in 2006. De uitslag van het 30^e stembureau veranderde hier uiteindelijk niets aan.

Al snel werd duidelijk dat het ging om een nek-aan-nekrace Het CDA bleef stabiel met twee zetels en ook nieuwkomer SP behaalde twee zetels. D66, eveneens een nieuwkomer in de Charloise deelraad, gaat de raad in met één zetel. ChristenUnie/SGP is terug van weggeweest. Deze partij verdween vier jaar geleden uit de deelraad, maar is nu weer terug met als vanouds- één zetel.

Teleurstelling was er voor de VVD, de Liberaal Sociaal Democraten (LSD) en GroenLinks. VVD en LSD zien zich niet vertegenwoordigd in de deelraad; GroenLinks zag zich van twee naar één zetel gaan.

Presentator Harry-Jan Bus interviewt CDA-lijsttrekker Alaattin Erdal Boeiende interviews

De presentaties werden afgewisseld met boeiende interviews met de lijsttrekkers van de deelnemende politieke partijen en mensen uit het publiek. Presentator Harry-Jan Bus voelde daarnaast ook de vertrekkende dagelijks bestuurders Dick Lockhorst en Lionel Martijn aan de tand.