Gemeente Tilburg

Scholieren proeven van Tilburgse studentenleven
Donderdag 4 maart, 18.30 uur, Centraal Station Tilburg

Op donderdag 4 maart verwelkomt Tilburg is Thuis om 18.30 uur vier scholieren uit Boekel, Gemert en Boerdonk op Centraal Station Tilburg. Liselot, Maud, Renske en Anne gaan een avond proeven van het studentenleven in Tilburg.
Programma
Na de ontvangst op het station volgt een rondje door Tilburg in de opvallende Tilburg is Thuis bus. De korte rondrit eindigt bij het T-huis in de Noordstraat, waar de scholieren verblijven. Tussen het eten kopen en koken door kan een kijkje worden genomen bij Kunstpodium T, waar op dat moment een nieuwe leerling - meester expositie wordt geopend. Na het eten is het tijd voor een drankje bij studentenvereniging Plato. Van daar uit loopt de groep naar 013 waar die avond het benefiet evenement B.E.S.T. 2010 plaats vindt. Dit evenement voor het goede doel (Villa Pardoes), wordt georganiseerd door de Tilburgse studieverenigingen ASSET, Smeetskring en Magister JFT. Bekende namen als Valerius en dj Vato Gonzalez treden die avond op.
Tilburg is Thuis
Tilburg is Thuis is een initiatief van de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool en de gemeente Tilburg. Studenten laten hierbij zelf zien wat Tilburg als studentenstad allemaal te bieden heeft. De door hen gemaakte filmpjes, foto´s en verslagen vind je terug op www.tilburgisthuis.nl. Ook is er de mogelijkheid voor scholieren om het Tilburgse studentenleven zelf te ervaren. In een studentenhuis in de binnenstad van Tilburg, kunnen nieuwsgierige scholieren een dag en een nacht student zijn. Koken, douchen en natuurlijk op stap. Vervolgens kunnen ze blijven slapen in een eigen studentenkamer. Scholieren van 16 jaar en ouder uit heel Nederland kunnen zich hiervoor opgeven via www.tilburgisthuis.nl of tilburgisthuishyver.hyves.nl.


Noot voor redacties